Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Спират топлата вода в София

Топлофикация

Софиянци ще останат без вода от юли

Ако до втори юли „Топлофикация София“ не плати поне половината дългове към „Булгаргаз“, столичани ще останат без топла вода.

Столичната топлофикация е най-големия длъжник, като сумата е около 150 мл. лв, обяви изпълнителния директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов. На открито заседание, той сподели, че ако софийското дружество не изчисти голяма част от дълговете си, абонатите ще останат без топла вода за неопределен срок от време.  Гогов също обясни, че от топлофикация могат да използват мазут, вместо газ. Ако не се изплатят дължимите суми, Булгаргаз също не могат да изплатят техните задължения. Газовият доставчик има да събира малко над 165 млн. от цялата страна, като положението не е никак розово.

На „Топлофикация София“ вече е изпратено предупреждение, но никой не е отговорил. От първи юли, цената на синьото гориво се покачва с почти 16 % и това е причината от Булгаргаз да поискат събиране на дълговете. Столичното дружество няма много време за реакция и трябва да помисли как да погаси дълговете си, защото недоволството на хората ще бъде голям проблем

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *