Спират топлата вода в София

0
Топлофикация
Софиянци ще останат без вода от юли

Ако до втори юли „Топлофикация София“ не плати поне половината дългове към „Булгаргаз“, столичани ще останат без топла вода.

Столичната топлофикация е най-големия длъжник, като сумата е около 150 мл. лв, обяви изпълнителния директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов. На открито заседание, той сподели, че ако софийското дружество не изчисти голяма част от дълговете си, абонатите ще останат без топла вода за неопределен срок от време.  Гогов също обясни, че от топлофикация могат да използват мазут, вместо газ. Ако не се изплатят дължимите суми, Булгаргаз също не могат да изплатят техните задължения. Газовият доставчик има да събира малко над 165 млн. от цялата страна, като положението не е никак розово.

На „Топлофикация София“ вече е изпратено предупреждение, но никой не е отговорил. От първи юли, цената на синьото гориво се покачва с почти 16 % и това е причината от Булгаргаз да поискат събиране на дълговете. Столичното дружество няма много време за реакция и трябва да помисли как да погаси дълговете си, защото недоволството на хората ще бъде голям проблем

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *