Спират „Том и Джери“ заради … расизъм

0

Бюрокрацията тресе не само България

Том и Джери
Том и Джери

Америка настръхна от ужас, след като два от епизодите на култовото анимационно филмче „Том и Джери” бяха забранени от властите и премахнати от съвременната колекция с мотива, че са „расистки”. Безумното решение на бюрократите ужаси почитателите на двамата любими герои и те заявиха, че се готвят за протестни действия.

Под прицела на закона влезли сериите Mouse Cleaning (1948 г.) и Casanova Cat (1951г.), тъй като в тях котето и мишлето са със сменени цветове, и поради това определени за „неуместни”, тъй като приличали на представители на друга раса.

Том и Джери
Том и Джери – расисти

Новата компилация от любими филмчета трябваше да бъде пусната на пазара още преди около три месеца, но поради техническото забавяне все още не е. Това определено създаде огромни проблеми на големите търговски вериги. От „Амазон” например коментираха, че още преди месеци почитатели на „Том и Джери” са заплатили предварително за диск с новото издание и сега изразяват недоволство.

Още повече, че голяма част от тях искат анулиране на сделките, тъй като според тях без тези два епизода колекцията е непълна. Американците определят решението за сваляне на тези две серии като безумно и обясняват, че когато са създавани на практика са отразявали ситуацията в САЩ, заедно с тогавашните стереотипи и предразсъдъци.

Том и Джери – Mouse Cleaning:

http://www.youtube.com/watch?v=0TGQteG7SdY

Том и Джери – Casanova Cat 

http://www.youtube.com/watch?v=3bjsNZSduLE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *