Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Спират храните за диабетици

Диабетичните храни остават в миналото

Поредното нововъведение наложено ни от ЕС, хвърли мнозина диабетици и хората, които спазват хранителни режими заради здравословни проблеми в шок. Европейската комисия счита, че понятията диабетични и диетини хранителни продукти трябва да бъдат забранени за употреба в България, защото са напълно безсмислени. Експертите от ЕС отчитат, че в повечето страни членки на съюза тези храни не са изрично етикирани и няма нужда тази практика да продължава и у нас.

Дори лекарите у нас намират европейската директива за опасна

Лекарите обаче са на коренно различно мнение и алармират, че ако новата мярка на ЕС бъде приета, тя би застрашила сериозно здравето на диабетиците и хората, които спазват диета не от суета, а защото са сериозно болни. Специалистите се съгласиха с мнението на ЕС, че няма точни критерии, които да отличават едни храни, като по –  здравословни от други, но все пак съобразените им съставки особено със здравето на диабетиците не са факт,  който можем да подминем с лека ръка.

Самите диабетици пък коментираха, че е възможно в ЕС още да няма единна научна основа на базата, на която храните да бъдат разграничавани, но докато такава бъде изготвена не е необходимо на пазара да настъпи истински хаос и те да се чудят,  дали написаното на етикета действително отговаря на съдържанието, след като може определени храни да бъдат изследвани и да се предлагат в специализирани хранителни магазини, както е сега у нас.

Диабетиците се вайкат, коя храна е полезна за тях, а ЕС  иска съвсем да ги обърка!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Спират храните за диабетици

  1. Гошо Отговор

    05.05.2012 в 12:40

    За пореден път искам референдум за излизане от Европейския съюз и НАТО. Ако няма пари за референдум да излизаме и без него. Европейския съюз е една паразитна организация обслужваща интереси и насочена против интересите на България. Единствения начин да излезем от кризата е като излезем от Евросъюза. Подписка за референдум!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *