Спипаха два тона дрога, погребана в ковчези

2

Войници от мексиканската армия откриха два тона наркотици, скрити в гробища. Дрогата била внимателно подредена в ковчези и погребана, дори над нея били сложени имена и кръстове.

Всичко било скрито под надгробните плочи, но полицаи получили сигнал и иззели стоката. Селото Сиудад Камарго е до река Рио Гранде, която пък е точно на границата с Тексас. Най-вероятно това е бил складът, от който Мексико снабдявало американските зависими с наркотици. В това село и в целия район действал наркокартелът „Зетас“, който бил един от най-мощните в страната и иззел целия контрол на търговия с дрога.

Заловеното количество е огромно. Марихуаната, спипана в гробището, тежи 2241 килограма. Във войната между наркокартелите и държавата са загинали над 50000 души, съобщиха от мексиканската страна. Въпреки опитите да се пресекат каналите, засега резултатите не са много обнадеждващи. Дрогата продължава да залива САЩ, а голяма част от мексиканците работят в картелите, защото друга работа трудно се намира. А тази е и добре платена. Ударът наистина е много голям, но се смята, че стоката ще бъде заменена веднага от друга, че има още много необичайни скривалища и потокът към американските потребители няма да секне. Там също в бизнеса с марихуана има заети много „работни места“. Годишно от предозиране умират над 100000 американци.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/mQ6fWAFa640

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *