Соломон Паси въвел модата на голото хоро

0

Росен Петров почти подтичва с гадже под ръка към закътан плаж някъде по Северното Чернморие. Работа, им явно не търпи отлагане и Роската решава да мине напряко през гъстият шубрак.

Соломон Паси
Соломон Паси

„В този момент чух стъпкването на сухи клони в гората. Реших, че всеки момент пред нас ще изскочи диво прасе или дори мечка. Адреналинът ми се вдигна на 200. И тогава пред мен измежду дърветата изникна Соломон Паси. Беше се съблякъл до кръста и дишаше тежко. Оказа се, че е фен на разходките из най-дивите гори и поляни“, разказа наскоро водещият за странната си среща с бившия външен министър.

Гергана - жената, която го промени
Гергана – жената, която го промени

Атлантик № 1 на държавата със сигурност може да претендира за първо място в класацията на политиците с най-странни биографии. Какво ли не се е чувало за Мони Паси през годините. Още в златните си министерски години го закачаха за алкохолните му подвизи в един лъскав пиано бар срещу вече несъществуващото кино „Изток“.

„Г-н Паси беше душата на компанията.

Всяка вечер вдигаше духа на останалите посетители с веселяшкото си поведение и добре изнесения си глас. Никой друг не смееше да хване микрофона. По някое време силите му свършваха и се налагаше шофьорът му да го носи на гръб до колата“, с усмивка си спомнят свидетели на пиянските изцепки на човека, който пръв заговори за влизането ни в НАТО.

Странното при Соломон Паси е, че той хем е ненадминат купонджия, хем може да се похвали с доста активна политическа кариера. Та колко са нашенските политици, които са се виждали с Желязната лейди Маргарет Тачър. По едно време синът на покойния ни общественик Исак Паси дори се беше кандидатирал за шеф на НАТО, но крилете му набързо бяха подрязани от представителите на суперсилите в Северноатлантическия пакт.

„Мони винаги е бил голям мечтател. Той смята, че всяка цел е постижима, стига да знаеш как да подходиш към нейното изпълнение. Кой вярваше, че веселякът ще стане министър на външните работи. Само за НАТО се беше объркал, тъй като там не се впечатляват и от най-големите фантазьори“, споделя приятел на Паси. Той също има какво да разкаже за някои от легендарните партита, организирани от Мони Паси.

Тодор Живков в компанията на Иван Гранитски и младия Соломон Паси
Тодор Живков в компанията на Иван Гранитски и младия Соломон Паси

На него му приписват авторството на идеята за голото хоро. Поне така твърдят преди време враговете му. Според тях някогашният любимец на царя имал навика да организира оргии, в които участниците се събличали чисто голи и завъртали весело хоро под акомпанимента на легендарния хит „Бяла роза“.

Разбира се, Паси отхвърля категорично подозренията, че има уклон към разкрепостените купони. Той нарича лъжа и твърденията на бившия главен прокурор Никола Филчев, че преди време го спипали с евтини простит*тки, „напазарувани“ от Лъвов мост.

Едва ли обаче Соломон ще посмее да отрече и медицинския феномен, че природата го е надарила с три тестиса. Тайната е разкрита от бившата му съпруга Бинка Пеева. Той я зарязва заради по-младата красавица Гергана Грънчарова. Искрата им пламва в Министерството на външните работи, докато двамата мислят сложни дипломатически ходове, с които да над-лъгваме чуждите партньори и нещата бързо се задълбочават. Дълго време Мони и Гергана се крият, но силната любов не търпи да бъде заключвана в стария дървен скрин. Паси стоварва като гръм от ясно небе на жена си новината, че повече не я обича и ще заживее с друга. Зарязаната съпруга излива цялата си страст в книгата „На копието ти, любими“.

„Човекът е добре устроен да забравя обидата и болката от нея с времето. Сега не изпитвам нищо към бившия ми съпруг. Той е съвсем чужд човек за мен. Съжалявам само, че съм похарчила толкова много от себе си заради неговото удобство. Най-тежко беше, докато се изявяваше като министър. Трябваше да живея в сянката му и да понасям целия фалш и подмазвачество, с което ни заливаха“, споделя по-късно Бинка Пеева.

Тя отхвърля слуховете, че съпругът й се е забавлявал с улични простит*тки. Не отронва и дума за слуховете какви ги е вършил с палави съзаклятници. Не отрича единствено неговата традиция да си събува обувките по време на купон, за да може да е по-мобилен на сцената.

Каквито и лудории да е вършил Паси в по-лудите си години, той стъпва на трупчета като легендарния си трабант след сватбата с Гергана Грънчарова.

„Сега Гери е неговата Желязна лейди. Не му дава да си развява байрака, както го правеше по време на съвместния си живот с Бинка. Двамата явно си имат негласно споразумение. Соломон пийва и танцува до момента, в който не започне леко да се излага. Тогава госпожата му идва и деликатно, но неумолимо, го измъква от дансинга, за да върви да си ляга. Двамата неведнъж са казвали, че са не само съпрузи, но и съдружници по собствена воля. Наистина страхотен тандем“, разказват приятели на добре устроеното семейство. За Соломон и Гергана никога не се е чувало, че ще се разделят или че някой от двамата изневерява под носа на другия.

„Соломон ми направи най-романтичното предложение за брак в света. Пристигна в писмена форма. Оказа се, че това е някаква древна еврейска традиция. След това трябваше да му пратя отговора си също с писмо. Беше изключително мил жест“, твърди Гергана, която роди две деца на своя съпруг.

И двамата имат наследници от първите си бракове. Твърдят, че всички в тайфата се разбират чудесно и често си организират големи семейни обеди. Същинското положение на новата фамилия най-добре беше описано преди време от Бинка Пеева: „Сигурно сме били странна картинка в очите на хората. Смешното е, че аз се разведох заради Соломон, а той ме остави заради друга, която пък мъжът й бе изоставил заради друга“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Соломон Паси

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *