Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Соли за баня правят хората канибали

Новият наркотик мефедрон действа по същия начин на мозъка, както кокаина. Той е забранен в Англия и класифициран като наркотик от клас Б преди две години. Въпреки това производители и дизайнери сложили наркотика като една от активните съставки в солите за баня, защото той ободрявал.

 Оказало се обаче, че не само ободрява, но при повече киснене във ваната предизвиква необяснима агресивност. Тя е характерна с желанието да издереш или изядеш някого, казват учените. По тази причина в САЩ започна вълна от канибалски атаки, които сега учените обясняват с наркотика.

Най-скандалният случай е с американеца Руди Юджийн, който беше застрелян от полицията, след като наръфа и разкъса лицето на бездомник със зъби, а после се нахвърли и на полицаите. Спокойни на вид семейства, след като си вземели вана, изпадали в състояние на превъзбуда и започвали да се карат, бият и дори хапят. Страстни нощи завършвали пък с нахапване или наръфване на партньора.

Мефедронът става все по-модерен и търсен последните пет години, тъй като снабдяването с него е лесно. Най-новите изследвания показват, че той действа на мозъка на същия принцип, както кокаина – предразполага към злоупотреба и развиване на агресия. Изследвания за ефекта му били направени върху лабораторни мишки. На част от животните давали кокаин, а на другите мефедрон.

Те реагирали по един и същ начин, а всички се пристрастили. Сега веществото е под особено наблюдение и е в списъка на контролираните. Въпреки това млади хора си го набавят и се друсат с него. Преди две седмици президентът Барак Обама подписа закон, който забранява продажбата на соли за баня, съдържащи мефедрон, а покрай това и всички соли за баня влязоха в забранителен списък. У нас няма опасност да ни обхване канибалска страст след къпане във ваната, тъй като наркотикът е скъп и нашите производители не го ползват.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *