Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

София ще развива туризъм! Какво ще видят чужденците в столицата?

sf3Йорданка Фандъкова ще прави София туристическа дестинация! Стратегията ще бъде ориентирана към привличане на гости между 17-30 годишна възраст. Кметицата не даде точни срокове за изпълнението на проекта. Първо трябвало да се разрешат проблемите с мръсотията, инфраструктурата и табелките с имената на улиците.

Г-жа Фандъкова може би не знае, че София си е туристически център и без нейния план. Българите между 17-30 години са най-редовните посетители на столицата. Вярно е, че идват на алкохолен туризъм, но какво от това. Нали си оставят парите в софийските заведения. Щом ти доскучае в родния град, идваш в София на купон. За българските туристи Фандъкова не трябва да се притеснява. По -интересно е как смята да sf1убеди чужденците.

По принцип туристите от чужбина идват в България по няколко причини- евтин алкохол, евтини красиви жени, липса на контрол. Това са нашите козове. Не можем да ги изкушим нито с архитектура, нито с история, нито с култура. Без някой да се обижда, но на чужденците не им е интересно нашето славно минало. За тях сме като Куба за американците преди Фидел Кастро- място, където да развратничат на спокойствие.

Чужденците, които все пак проявяват безалкохолен интерес към страната ни, искат да се насладят на природните ни забележителности( поне докато ги има). Искат да издоят крава, да пият айрян, да дишат чист планински въздух. Търсят удоволствието от липсата на цивилизация. Как се вписва столицата тук? Никак.

Заблудените чуждестранни туристи, решили да разгледат столицата на България от двуетажните шарени тур-автобуси, се докосват до романтиката на града.Задръствания, мръсен въздух, дупки по пътя, sf11бесни бибипкания- хаосът, от който навярно са избягали. Ако се разходят пеша из смърдящите на урина тесни улички в центъра, току ще погледнат нагоре към мрачната фасада на рушаща се сграда от миналия век, и веднага ще се подхлъзнат на кучешко лайно. Не че не е така и в други европейски столици, но там могат да се скрият поне в някой огромен музей или ще ги крепи мисълта да
разгледат изложба на Дали. В София много трудно ще стигнат до НИМ в Бояна, особено ако са дошли на доброволни начала, без организирана програма.

Всъщност, щом Фандъкова първо смята да направи София по-чиста, с по-хубави пътища, градът в скоро време няма да се превърне в европейска туристическа столица.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *