Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Собствениците на трагичната дискотека „Индиго“ трупат милиони от „Какао Бийч“

10 години след трагедията пред дискотека „Индиго”, собствениците на злополучното заведение въртят най- оборотното място за забавление по Черноморието – Какао Бийч. Димитър и Красимир Илиеви не бяха признати за виновни за смъртта на седемте деца, които загинаха от задушаване пред входа на „Индиго”. Въпреки очевидните нарушения при стопанисването на дискотеката, баровците се отърваха и днес са едни от най- богатите хора в бизнеса с увеселителни заведения.

 На 21 декември 2001 г. стотици ученици между 10 и 14- годишна възраст чакат на опашка за коледно парти от 18,30 в „Индиго”. Когато се отваря входа на дискотеката, децата се втурват да влязат. Оказва се обаче, че вътрешните врати все още са затворени. Така 24 ученици падат на земята и буквално са стъпкани под натиска на останалите зад тях. Седем от тях умират от задушаване.

Започна дълъг съдебен процес, но в крайна сметка никой не влезе в затвора. Най- голямото наказание беше за тогавашния шеф на Комитета по младежка и спорта Цвятко Барчовски – 1500 лева глоба. Управителят на „Индиго” , както и двамата охранители от фаталната вечер, също платиха малка финансова санкция. Собствениците на дискотеката пък се отърваха

Красимир и Димитър Илиеви бяха оправдани за трагедията

като броиха по 50 000 лева на всяко от седемте почернени семейства.

Изплатената кръвнина обаче е нищо за братя Илиеви. Няколко месеца по- рано бизнесмените осъждат държавата за 2 млн. лева. Причината – нанесени финансови щети заради атентатите на 11 септември. По това време посолството на САЩ временно се намира на ул. Съборна, в непосредствена близост до заведение на братята. След атаката над Кулите близнаци, достъпът до амбасадата е ограничен за няколко дена с бариера.

В хода на разследването на трагедията със 7 деца, излизат наяве цял куп нарушения на дискотеката. Оказва се, че заведението работи с разрешително за будка. Няма никакви архитектурни планове както на вътрешната част, така и на входа, в който загиват децата. Липсва дори акт 16.

10 години по- късно, собствениците на „Индиго” продължават да правят милиони за сметка на живота и здравето на децата. Както и за сметка на държавната хазна. НАП разкри укрит оборот на стойност десетки милиони. В някои от най- силните си вечери собствениците на „Какао бийч” правят космически печалби от порядъка на 1 – 2 млн. лева. В същото време декларират смешен оборот от … 20 лева. Техно партита в дискотеката са известни и с огромното количество наркотици, които се пласират там по време на сетове на световно известни диджеи.

Случаят „Индиго“ е една от най- жестоките трагедии на десетилетието. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *