Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Снежана Димитрова: Останалите медицинските сестри се гавриха с мен в Либия!

Книгата на Снежана "В клетката на Кадафи" стана бестселър в няколко страни

Медицинската сестра Снежана Димитрова, една от седемте спасени наши медици в Либия, представя една доста по- различна история, от това, което разказват колегите й. Според нея има тепърва да се изясняват много детайли около аферата със заразените със СПИН деца, както и защо точно те са били набедени за престъплението. Снежана хвърля светлина и върху взаимоотношенията между нея и останалите осъдени сестри.

В затвора всяка от шестте й колежки упражнява психологически тормоз върху нея, разкрива Димитрова. През цялото време й погаждали най- различни номера. Причината за лошото отношение към нея била, че отказвала да се признае за виновна. Обвиняват я, че не била измъчвана като тях и заради това отказвала да се признае за виновна за заразяването на децата.

Снежана Димитрова не иска да си спомня за няколко годишното си съжителство в либийския затвор със сънародничките си. То е много по- ужасяващо за нея от мъченията, признава самата Снежана. „Много добре знаят, че в продължение на шест месеца трябваше надзирателката да ме храни с лъжица в устата, да ме облича и да ме подпира, когато ходя, защото просто бях смазана”, разказва Снежана Димитрова. Въпреки това,

Завръщането у дома

останалите медицински сестри постоянно я тормозили да си признае и тя, че са виновни, за да им отменят смъртната присъда. „Аз обаче не исках да признавам нещо, което не съм сторила”, коментира Снежана.

В книгата си Кристиана Вълчева дори пише, че Снежана не била измъчвана и затова отказвала да направи самопризнания. Само Валентина Сиропуло накрая се извинява на Димитрова за тормоза, който са й упражнили по време на престоя им зад решетките, признава медицинската сестра.

Снежана Димитрова е доста скептично настроена и към палестинския лекар Ашраф. „Никога не съм го харесвала. Не му вярвах, той беше наясно със ситуацията от самото начало”, припомня си медицинската сестра. Според нея Ашраф е бил агент на либийските власти и имал за задача да ги натопи пред полицията. После обаче благодетелите му са се обърнали срещу него, предполага Димитрова. Тя казва, че палестинският лекар бил свързан с подозрителни тайни организации в родината си. Навярно и затова Палестина го остави на произвола на съдбата.
Днес Снежана се опитва да забрави годините, прекарани в либийски плен. Признава, че не поддържа контакти с никоя от медицинските сестри, нито би искала някоя от тях да й е приятелка. Снежана работи на същото място, където е била преди да замине за Либия.

Медицинските сестри бяха затворнички в Либия цели осем години без да са виновни. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *