Смях! Тлъстият Ути Бъчваров става нестинарка

0

Ути Бъчвров ще готви за цяла България тази вечер в село Българи. Кулинарните му способности ще бъдат излъчени директно по няколко телевизии, а по други  – на запис. Избраният от ГЕРБ кмет Георги Лапчев решил, че дългогодишният ритуал, който се отбелязва всяка година на 3 юни, трябва да започне с гръм ,в случая с готвене.

Преди нестинарките да излязат и да започнат тайнствените си танци върху ритуалния огън, Ути ще покаже на всички как се готви риба. Още от тази сутрин обаче конкуренцията му е опънала скари и мята върху тях кебапчета и наденици, а миризмата на прегоряло месо се носи чак до границата. Стотиците любители на празника са направили пикник, някои от тях са опънали палатки ще от снощи и бирата се лее на корем. Звучат съвсем не странджански песни, от микрофоните и импровизираните походни кръчмички се лее чалга, а местните жители гледат шашнато как народът се весели.

В близката гора на специална полянка дами са си направили нуди плаж и дядовците не смеят да изкарат козите на паша, за да не бъдат обвинени в ексхибиционизъм, или пък да не изядат някой пердах от бабите си. Няколко стари нестинарки са отказали да участват в игрите довечера, той като счетат, че обичаят е опорочен. Хора на Лапчев обаче са готови да ги заместят, като скочат в жаравата направо с обувките. Или за по-сигурно с ботуши.

Ути Бъчваров активно участваше миналата година в предизборната кампания на. Царевския кмет и посвещаваше манджи на него. В знак на благодарност сега Лапчев се готви да го направи почетен гражданин на Царево, като му осигурява луксозен подслон за всяко мероприятие. Като пошла обявиха идеята на кмета читалищните работници в общината. От ЮНЕСКО пък се заканиха, че ще извадят нестинарството от календара с необикновеното световно нематериално наследство, тъй като нашият обичай вече бил опорочен.

Ути Бъчваров беше абониран за „Господари на ефира“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *