Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Смешно: Ще спират търговията с гласове чрез СРС-та

Всички партии вадят пари от черните каси, но няма арестуван и осъден политик

търговия с гласове

Търговията с гласове започна

Още в първия ден на предизборната кампания, търговията с гласове стартира с пълна сила. В някои от регионите на страната вече усърдно щъкат чичковци с черни куфарчета, които вербуват гласоподаватели срещу съответното заплащане. Информацията бе оповестена от зам. главния прокурор Ася Петрова.

„На някои места плащат и по 100 лева за един глас. Няма нищо ново под слънцето, използват старите схеми, които всички до болка познаваме от предишните избори за парламентарна и местна власт. Сега обаче с възможността да използваме СРС-та ще завишим разкриването по тези дела и ние ще предприемем всички законови действия, за да противодействаме. Ще реагираме по всеки един сигнал за изборно престъпление, без да прикриваме действията на която и да е партия”, зарече се прокурор Петрова.

Ася Петрова иска да излови търговците на гласове

Прокурор Ася Петрова иска да излови търговците на гласове

Тя припомни, че и на местните избори през 2011 година е свършена доста работа. За търговия с гласове са осъдени общо 64 души, двама от които ефективно. Ася Петрова изненадващо призна, че по принцип прокуратурата няма особено голяма възможност да достигне до „високите нива” на предизборната търговия поради някои особености на съдебната система.

Всички политически партии купуват гласове, каза на финал зам. главният прокурор Ася Петрова.

Врели и кипели в изборните дела дейци пък коментираха с насмешка изявлението, че ще бъдат използвани СРС-та за залавяне търговците на мъртви души. Според тях тези приказки са пясък в очите, защото всички служебни лица много добре знаят кой какво прави, но така и не им достига смелост да повдигнат обвинение срещу някоя по – известна фигура.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=96uCwr-v0q0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *