След дъжд качулка: Полицаи тарашат автобусите за бомби на магистралата

6

Хората на Цветанов започнаха яки проверки на всички автобуси, които пътуват от вътрешността на страната към Черноморието,. Такова масирано чудо за пръв път се случва и всеки шофьори спират в отсечката между Пловдив и Стара Загора, където полицаи и кучета проверяват возилата за бомби.

Запознати твърдят, че идеята е на министър Цветанов, който вчера беше обвинен в парламента, че нищо не прави след зловещия атентат на летище Бургас. Изгорелите от жега пътници яко роптаят срещу акцията, защото тя забавя пътуването им най-малко с половин час, оставя ги след адския пек на магистралата, полицаите не разрешават слизането от автобуса с цел сигурност и се събират опашки от чакащи за проверка возила. Униформените проверявали и за техническата изправност на рейсовете, но как става това на голо поле без специални уреди, си е пълна загадка.

Някои от пътуващите попитаха къде е логиката да бъдат спирани на средата на пътя. Ако има взривно устройство, то ще гръмне далеч преди Пловдив, а евентуалните атентатори няма да чакат рейсът да измине 200 километра и тогава да го взривят. Пътници питат защо тази проверка не се направи на автогарите преди тръгване, а по средата на пътуването. Защо започва чак осем дни след атентата, когато вероятността от терористичен удар е била най-голяма, а сега, когато всички евентуални терористи са се покрили дълбоко заради проверките. Най-обстойно се разглеждат и личните документи на пътниците и който си е забравил картата, да му мисли! Зевзеци пък питат защо се проверяват само автобусите, отиващи към морето. Не и ли 50 на 50 вероятността бомбата да е поставена в автобус, който се връща? А други просто отсичат – Цецови работи и търпеливо чакат да бъдат пртарашени, за да си продължат пътя.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/g0ghmj3SjsY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *