Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Слави Трифонов се забъркал с египетски измамници – ДАНС го разследва?

slaviСлави Трифонов попадна в полезрението на ДАНС след излъчването на документалния филм „Добре дошъл от България”. Историята на двама египетски бизнесмени, изгонени от страната ни с цел да се заграбят инвестициите им, прикова вниманието на службата. Оказа се, че египтяните всъщност са замесени в трафик на хора, както и с ислямската организация „Мюсюлмански братя” – разследвана за подготовка на нападение върху българския предприемач Симеон Зарев.

Дипломатът Радион Попов, който дълги години беше посланик в страни от арабския свят, беше основната мишена на филма. Египтяните Уаел Неда и Мохамед Фуда са добре известни на българските служби. Двамата са мошеници на дребно, които се представили за милионери пред бившия ни

Мохамед Фуда

Мохамед Фуда

посланик в Египет и изявили желание да инвестират у нас. Мохамед Фуда дори основава фирма заедно с брата на Радион Попов. Скоро обаче се оказва, че арабинът използвал бизнес контактите със семейството на посланика, за да издейства визи за свои сънародници, желаещи да избягат в Европа.

Схемата на Фуда и Неда е разкрита от Външно министерство – двамата са натоварени на самолет обратно за Египет, без право да стъпват повече в България. Предаването на Слави Трифонов за египетските престъпници

Уеал Нада

Уеал Нада

предизвиква ново разследване. Уаел Неда и Мохамед Фуда се оказват близки до Мохамед Фатим, един от лидерите на „Мюсюлмански братя”. Водачът на арабското движение, възнамерявал да строи Мол в София, като за целта вече бил инвестирал няколко милиона. Още няколко влиятелни египетски граждани с интереси у нас, заедно с Фатим, са заподозрени за поръчители на заливане със сярна киселина на бизнесмена Симеон Зарев. Българският slavi87предприемач също готвел проект за МОЛ. Опитът за посегателство над Зарев обаче е осуетен от службите.

Разследване на египетски вестник разкрива, че лица от Египетската асоциация в София се стремели към разрив в българо- египетските отношения. Сред тях е и Талаат ал Садат, египетски депутат – същият който гневно обясняваше във филма, че ще поиска прекратяване на дипломацията между двете страни.

В разгара на скандала и разследването на ДАНС, Слави Трифонов и екипа му заминават на турне в САЩ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *