Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Слагат железни шипове в устата на бъбриви жени

Метални юзди с шипове ще укротяват жени – скандалджийки

Метални юзди с шипове и специални приспособления за захващане на езика ще укротяват опърничавите жени-скандалджийки. На уредите ще има монтирано звънче, което предупреждава гражданите за приближаването на лошата жена.

Повторното въвеждане на средновековните методи за контрол над нежния пол ще бъде направено, ако се приеме предложение от членовете на мъжки клуб в Тексас, адресирано до Сената на САЩ. Войнствено настроените мъжаги споделят, че вече нямат сили да се борят с дългите езици на своите съпруги, които непрекъснато се оплаквали от нещо или сплетничели по нечий адрес. Те са кетогрични, че методът с „маската на позора” ще е изключително ефикасен и 300 години след края на прилагането му по света.

Историята разказва, че преди столетия неконтролираната женска бъбривост, сплетничеството и скандалджийството  били смятани за смъртен грях, който заслужава жестоко наказание. Допреди около 300 години, в Европа съществувал метод за тормоз, който прилагали върху самозабравилите се дами. Той се наричал „маска на позора”, която нахлузвали върху главата на вироглавата скандалджийка. За най-пиперливите женски езици били предвиждани и допълнители способи за мъчение, които включвали напъхване в устата на пръчка с железни шипове и метална щипка за езика, която го опъвала болезнено надолу.

Членовете на мъжкия клуб

Обикновено на срамните маски имало монтирано звънче, което предупреждавало останалите граждани за приближаването на лошата дама. Освен това най-провинилите се били наказвани и с давене до припадък във вода, което било възприемано като допълнителен метод за превъзпитание. Способът се наричал „наказанието с потапящия се стол”.

Виновницата била завързвана за специална седалка, след което няколко здрави мъжаги я катурвали под водата и изчаквали да се нагълта достатъчно, но без да умре.

Последният регистриран случай, в който била използвана „маската на позора” е описан през 1810 година, когато най-известната скандалжийка в британския град Леоминстър била опозорена пред цялото население. След този случай, хуманно настроени държавници прокарали забрана за използване на подобни методики при укротяване на опърничави жени.

За добро или зло, векове след отричането на изпитаните техники за превъзпитание,  дамите са запазили както положителните, така и отрицателните си страни на котешкия си нрав.

„Аз лично не мога да търпя непрекъснатото дрънкане на моята Лаура. Тя все се оплаква от нещо, говори по телефона. Напоследък даже започна да ме буди и нощем, защото не можела да спи и й е скучно. Особено, откакто измислиха клетъчните телефони, животът ми се превърна в истински ад. Няма отърване от приятелките й, които са същите сплетници като нея” – коментира разпалено 72 годишният Хъмфри.

Вижте  „Маската на позора“ в действие

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *