Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Сладоледът пристрастявал като кокаин

Жаждата за сладолед е равносилна на тази за дрога

Неистовата жажда за леденото сладко изкушение  е равносилна на пристрастеността към кокаина, алармират американски учени. Експерти от Орегонския изследователски институт са достигнали до изненадващото и за тях откритие, след като са провели обстойно проучване с 151 младежи на възраст между 14 – ет и 16 – ет години. Учените обосновават своето сензационно откритие с факта, че след като си похапнем сладолед, мозъкът ни започва да изпитва огромно желание за още и още от сладкото изкушение.

Пристрастеността към сладоледа е равнозначна на тази към кокаина

Това явление е типично само за хора,  които са пристрастени към кокаина,  разясняват учените. Проучването потвърждава резултатите от предишни изследвания, от които става ясно, че хората се пристрастяват към дадени храни.

Д – р Кайл Бъргър от Орегонския изследователски институт разяснява, че прекалената консумация на храни богати на захар или мазнини провокира реакциите на мозъка и той се чувства все по – неудовлетворен от любимата храна.Този модел е характерен за хората,  които са зависими от наркотиците, защото те се пристрастяват към тях,  тъй като колкото повече ги употребяват, толкова по – малка наслада изпитват от тях и така попадат в един омагьосан кръг в търсене на първоначалната наслада.

Любимото изкушение на малки и големи е доста опасна наслада!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *