Sky News публикува сателитни снимки на почти напълно тъмна Украйна

В петък, 23 декември, британският телевизионен канал Sky News публикува снимки от космоса на почти напълно тъмната територия на Украйна. Твърди се, че снимките са направени от спътници на американската космическа агенция NASA Suomi и NOAA-20.

Снимка: Global Look Press/Keystone Press Agency/Nina Liashonok

В материала се съобщава, че камерите на тези сателити са толкова мощни, че могат да уловят дори трептенето на уличното осветление, надписите на магазините и осветлението на кухненските прозорци.

„Снимки с висока резолюция от двата спътника, предоставени единствено от Sky News, показват колко слаб е станал импулсът на това трептене“, отбелязва вестникът.

Според вестника подробен анализ на сателитни данни на НАСА показва последиците от руските удари по украинската инфраструктура, които според най-големия частен доставчик на енергия в Украйна са довели до „почти пълен срив“ на цялата система в края на ноември.

На 21 декември Сергей Коваленко, ръководител на украинската енергийна компания ЯСНО, част от холдинга ДТЕК, заяви, че най-тежкото положение с електроснабдяването в Украйна в момента се наблюдава в Киев, където 60% от трансформаторите не работят. Коваленко подчерта, че повреденото високоволтово оборудване не позволява на украинската столица да получава електроенергия от енергийната система на страната.

Според ръководителя на YASNO, ако има аварии в останалите 40 процента от възлите, ситуацията в Киев ще се влоши още повече.

В същото време енергийната компания DTEK съобщи, че аварийните прекъсвания на електрозахранването в Киев продължават вече трети пореден ден. От холдинга обясниха, че за да се избегнат инциденти, е било решено временно да се отменят графиците на планираните прекъсвания на електрозахранването в Киев и Днепропетровск.

По-рано, на 19 декември, Ukrenergo нарече настоящата ситуация в украинската енергийна система трудна. Според тях най-тежко е било положението с електроснабдяването в Сумска, Харковска, Полтавска, Днепропетровска, Запорожка (в частта, контролирана от Киев), Кировоградска, Житомирска, Черниговска, Черкаска, Киевска област и Киев. Там са въведени графици за аварийно изключване.

През октомври руските войски започнаха да нанасят удари по военни, енергийни и комуникационни съоръжения в Украйна. Както обясни руският президент Владимир Путин, това беше в отговор на терористичните действия на киевския режим, който направи поредица от саботажи с ракети, изстреляни срещу АЕЦ-Курск и Кримския мост.

Специалната операция за защита на Донбас, която Путин обяви на 24 февруари, продължава. Решението е взето на фона на влошаващата се ситуация в региона поради обстрела от страна на украинските военни.

Източник: iz.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

  1. Много сме трогнати от мрака в укрорайха, но си чакаме тъмните снимки от България. Като гръмне АЕЦ-а се надявам много от населението да се освести, как са го клатели евро-джендъри и кравари над 33 г. Пък може и да не се усетят, знае ли човек?

  2. отпишете тоя наш аец..ес предвижда турция да се гржжи за нас..очертаха червените линии чрез шен ген..тя има достатъчно аец..нашите елити продължават да се въртят нарочно чрез полит.партии и ще го играят на политическа криза още доста време…целтта е в резултат на дълга и проточила се криза,при което ще има само служебни кабинети,фин.икономическата ситуация да се влоши още повече-така,че да имаме множество дефицити и отр.показатели- и това да послужи като оправдателен аргумент пред европолитиците,че видите ли…не сме готови още за еврозоната..някои елити се усещат,че ес си отива и едно влизане в еврозоната ще доведе до окончателна смърт народа и държавата и се чудят как да отложат влизането,към което ни тласкат група корумпета и безхаберници….и президентът май е на това мнение…така,че очаквайте тежки бъдещи ситуации…в бг вече се мисли затова как да се спасим при един очертаващ се разпад на ес,при това…без да си развалиме отношенията с европедалите-това желаят някои среди….място за оптимизъм нема…

    • Как да няма? Нищо не е свършило, докато не видим хепиенда с избиването на сатанинските гниди. Поне така пише в една стара книга.
      Иначе да ти кажа сериозно, не мисля че джендърхалифата ще се разпадне преди да спасим България. Той, че е тръгнал в тази посока е ясно, лошото е бавният му разпад. Ние просто не можем да си позволим чакането и отново се надяваме на Русия, тъй като сме се превърнали в нация от п@тки, треперещи от виро3и и политици.

  3. Дреме му на бг племето за аеца!
    То си пазарува коледни подаръци по моловете!
    За доказателство се снимат пред пластмасови дядо коледовци- за роднините на село!
    Да няма съмнения! Че са преуспяли “софиянци”!
    А аз ги гледам и си мечтая да се измъкна “на село”!
    Таш@к, хора!

  4. Днес Зельо в американския конгрес направи голяма роля… много се раздаде…с такъв тежък патос чете „историческата“ реч, че без малко да се просълзя. А цялото сборище таласъми на всяка минута бурно аплодираха, чак подвикваха групово в екстаз на „превъзходния“ (exellence)! Така го представиха двете председателки Камала Харис и изгърмелия таласъм Нанси Пелоси…(НЕ БЯХ ВИЖДАЛ ПОДОБНА ПАРОДИЯ!)
    По повод статията на skandalnno, Голобородко се изцепи от трибуната: „Украинския народ ще посрещне Коледа на свещи! Но не заради романтиката! Въпреки че нямаме ток, хората ще седят на празничната маса, ще вдигат наздравици и ще викат ПОБЕДА!!!“ (останах в захлас)
    А малко по-късно мумията Хилъри в едно изказване по тв оприличи визитата на комедианта с онази на Чърчил при първото му гостуване в САЩ (Вашингтон)
    ОТ ЦЕЛАТА КАРТИНА МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ Е КАТО ЛЮЛАКОВА ГРАДИНА В СРАВЕНИЕ С АМЕРИКАНСКАТА ХОЛИВУДСКА СЦЕНА, НАРЕЧЕНА КОНГРЕС!

  5. ТАКА НА ТЪМНО ЖИВЯХА ОТ 2014 ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ В ДОНБАС И НИКОЙ НЕ СЕ ТРОГНА ДО ДНЕС

  6. ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ ЗАЕДНО С ПОТОМЦИТЕ СИ ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ КОИТО ИЗПРАЩАТ ОРЪЖИЕ И ТРЪГВАТ НА БОЙ С БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЖИВИ ДА НЕ СЕ ВЪРНАТ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *