Скриха името на Борислав Михайлов за трагичния инцидент в „Индиго“

0
Подсъдимият Цвятко Барчовски

Преди десет години на 21 декември 2001 г.  в дискотека „ Индиго“ в София  бяха премазани седем деца на стълбите. Това трагично събитие потресе цялата страна. Един от най- големите български спортисти в историята на баскетбола Цвятко Барчовски  беше осъден за инцидента. Според негови думи  в това драматично събитие съществена роля има шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

След като изтича присъдата на българския баскетболист  той разказва изключително интересни неща. Твърди, че няма нищо общо с трагичния инцидент. Между 1992 г. и  2000 г. шеф на Българския съюз за физическа култура и спорт е Барчовски. Още, когото е шеф на БСФС  стадион „Юнак“ е изцяло разрушен.  Но тъй като  той отговаря за него започва да търси  начин за неговото поддържане. Организира хокейно и волейболно игрище , но няма успех.  След това инвестира много средства в  баскетболно игрище  и  БСФС организира конкурс за  охрана,  в който участват няколко кандидати. Барчовски подписва договор с  фирмата, която прави „ Индиго.“

Не безучастен в цялата история остава Борислав Михайлов. След освобождаването на Цвятко Барчовски  БСФС   се превръща в Държавна агенция за младежта и спорта. Михайлов заема позицията на заместник – председател на организацията. Тогава се прекъсва връзката  със собсвениците  на „ Индиго“ и  договора е подписан от Борислав Михайлов.

Трагични моменти от инцидента

Бившия шеф на БСФС  казва, че  той не е бил наясно какво подписва. Всъщност  в договора  съществува клауза, в която  е записано, че ще бъде построена площадка за трениране на кърлинг.  Представителите на  федерацията заявяват, че са против на това място да има дискотека, но въпреки това тя става факт, а в близко село до Монтана е  направена пързалка.

Това, което става с „Индиго“ предизвиква незабавна реакция от  страна на МВР и съдебната система. В периода,  през който следователят търси този, който е подписал анекса  всичко се покрива. Според Барчовски е имало натиск и  сигурно нещо друго.

Изведнъж изчезват и следователят и човекът , който е подписал договора. Случайност ли е това?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *