Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скъпоценности за 20 млн. лева изчезнаха от сейфа на митница

zlatoНад 320 кг злато, сребро и платина са били откраднати от митническия сейф на Терминал 1 на летище София. Плячката се оценява на повече от 20 млн. лева. Част от откраднатите скъпоценности са били конфискувани при акция „Леярите” от 19 август, когато беше задържана група за незаконен износ на злато, сребро и платина за Турция.

Обирът е станал в неделя вечерта. Охранителната система била изключена, а камерите не са уловили нищо. Крадците първо нахлуват в друга стая, но след като разбират, че скъпоценните метали не са там, пробиват дупка в стената. В следващото помещение вече откриват това, за което са дошли. Най- странното е, че трите изпразнени каси били отворени. Крадците напълнили торбите набързо. Преди да напуснат местопрестъплението, успели да

Сейфът стоял отворен и чакал крадците

Сейфът стоял отворен и чакал крадците

заличат всички следи.

Според разследващите, обирът няма как да е станал без помощта на служител в митницата на летището. Апашите са действали необезпокоявани, не са бързали, вдигали са доста шум – все пак са съборили стена, имали са време да унищожат уликите. Знаели са, че няма да има неприятни изненади. Сейфовете, където се съхранявали благородните метали, не са имали никаква допълнителна защита, което съвсем е улеснило бандитите.

Това не е първият обир от митница. Със зачестяването на разбитите канали за контрабандни цигари, последваха и ответни удари на засегнатите. След конфискуването на незаконната стока, скоро крадци отмъкваха отнетата от държавата контрабанда. Всички подобни обири така и не се разкриват, предполага се, че митничари и полицаи съдействат на бандитите срещу част от печалбата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *