Скандално разкри крупна измама с брокер, продаващ застраховки „Живот“!

0

БрокериБрокер, продаващ застраховки „Живот” и т. нар. валутно-спестовни осигурителни програми, бе обвинен  в измама от наш читател. На електронната ни поща гражданинът И. Л от село Сатовча, област Благоевград, алармира, че инвестирал повече от 2000 евро в една такава програма.

„Когато им давах парите, ми казаха, че мога да ги тегля, когато си поискам, но само до 80 процента… Като посках да го направя ми казаха, че не става. Трябвало да ида в София и да се разправям там…”, пише измаменият  клиент. Съвестно и точно той е качил и копие от полицата  си, под която с доста дребен шрифт пише, че брокерът може да сменя условията на договора, така както сметне за добре. ЗастраховкиТова според нас е измамно подвеждане на клиентите и те реално не знаят в какво си влагат парите. Един път щом си ги дал, няма как да си ги вземеш. Това са тлъсти печалби чрез измамни условия.

Дали обаче на практика злоупотребата може да се докаже в съда? Според юристи, е почти невъзможно при  подобен казус да виновника да получи осъдителна присъда. Уловката винаги е в дребния шрифт, който клиентите обикновено подминават, а често дори изобщо не четат какъв документ подписват. „Вратичките“ в законите са пределно ясни на измамниците и те сполучливо ги използват да покрият далаверата си. Затова няма и осъдени.  Единственият изход е подведеното лице да се опита да притисне мошениците, въпреки че и това рядко се случва. Обисновено потърпевшите предпочитат да приемат ситуацията такава, каквато е, вместо да се борят, разясняват експерти. В една неправова държава като България, единственото, което може да направи обикновения гражданин, е да бъде винаги нащрек и да внимава къде си слага подписа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *