Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандално! Отнеха короната на Мис България 2012

Ина Манчева

Гротески сцени загрозиха най – значимия конкурс за красота у нас Мис България 2012 и се подиграха с младостта и дори невинността на хубавите български момичета. Изненадващо короната на победителката Ина Манчева беше отнета и връчена на първата й подгласничка Габриела Василева, а вината за това бе хвърлена върху неизвестни … хакери.  

Шокиращата новина без прецедент в българската история бе обявена от председателя на журито в престижния конкурс Стойчо Керев тази сутрин. Той обясни, че хакери са пробили сървърите на конкурса и са манипулирали вота на зрителите, което е довело до невярно отчитане на резултата и неправомерно присъждане на три точки в полза на врачанката Ина. След касиране на избора и повторно преброяване на гласовете, на почетното място се изкачва първата подгласничка Габриела Василева, която задминава съперничката си с 1 точка.

Новата миска Габриела Василева

„Мога да квалифицирам това като отвратителна постъпка спрямо тези хубави девойки. Ние като организатори ги подкрепяме изцяло и отговорно заявявам, че прозрачността е от изключително голямо значение за нас” – категоричен е Керев.

Той разкрива, че по някакъв начин недобросъвестни хакери са пробили защитата на сървърите, което най – вероятно е осъществено чрез заразяване на компютрите с троянски коне. Имало гласове от Пакистан, Бангладеш и други азиатски държави, които били откровено нереални. Това именно довело до касиране на резултатите.

Организаторите признават за допуснатите грешки и допълват, че от следващата година ще се предприемат сериозни мерки за недопускане на подобни инциденти. Живот и здраве, през 2013 –а гласуването на публиката вече ще приключва два дни преди началото на самия конкурс, за да може да се провери зрителският вот на спокойствие.

Детронираната Ина Манчева споделя, че се чувства обидена, но и по – мъдра, защото преди всичко конкурса трябва да е честен. Поздравява новата миска Габриела и й пожелава успехи на световния конкурс за красота.

„Огорчена съм, защото тези неща трябваше да се проверят по – рано, а не в последния момент”  – споделя Ина.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *