Скандално! Дянков и Бойко си вдигнаха заплатите на 7000 лв.

0
Симеон Дянков и Бойко Борисов
Дянков и Борисов умуват колко заплата да вземат

Министърът на финансите Симеон Дянков подготвя нов закон, наречен „Закон за висшия държавен служител“. Дянков предвижда министър-председателят  и вицепремиерите   да получават по  7000 лв. заплата.

Новото предложение ще бъде гласувано от депутатите в парламента. Ако се приеме, законът  ще обхване и министрите, заместниците им, президента и независимите комисии. Дянков и Бойко, обаче побързаха да си вържат гащите и за да не ги обвинят, че сами си вдигат заплатите, новите промени ще влезнат в сила от август 2013 г, когато ще се сформира новото правителство. В момента Борисов получава около 3300 лв, а Дянков 2700. Според тях обаче, не може човек, който поема цялата отговорност за държавата да взема такава „мизерна“  заплата.

Главната цел на новия закон е да се привлекат повече ценни кадри в министерството. Много качествени специалисти са отказали работа като заместник- министри, защото в момента заплатата е 1400 лв. Разбира се тук веднага, ще изплува въпросът – малко ли далавери въртят министрите, че да им увеличават заплатите. Истината обаче е, че  каквото и да умуват държавниците ни, едва ли някой ще възрази да получава повечко законни пари.

Бойко Борисов се оплаква, че е най- бедният премиер в ЕС. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *