Скандална далавера: Зам. кмет си купи земя за 0. 2 стотинки за квадрат!

0
Зам. кметът пее, а шефът спи

Порочните практики на всички видове управници за разграбване на държавно и частно имущество продължават с пълна сила. В България няма големец на държавна служба, който в един момент от „кариерата” си да не е посегнал с огромно канче към кацата с меда и да не е окрал някого. Лошото у нас обаче е, че престъпленията на тези хора остават „неизвестни” на съответните органи в 99. 5 % от случаите.

Такава е историята и на административните началници на Куклен, сред които зам. кметът Иван Апостолов изпъква с блестяща сделка за недвижими имоти. Та по един или друг начин, той успява да си купи имот от 1. 3 декара в местност Копривките за скандално – сладката сума от 3 (три) лева. Казано с други думи, квадратният метър му е излязъл по около 0. 002 лева.

Изглед към Родопската яка

Според брокери на недвижима собственост от Пловдив обаче, декар земя в Родопската яка струва минимум 1 000 лева, и то в най – калпавите участъци. Това обаче не пречи на Апостолов да си вземе земята за по – малко от кутия с цигари и да си осигури парцел в близост до ски пистата и с прекрасна гледка към близката долина.

Според зам. кмета обаче, той заплатил точно сто пъти повече за имота. Данъчната му оценка била 3 лева, но той дал 300. Полицаи уточняват, че тази сделка е една малка част от съмнителните действия на местните първенци, заради които кметът Сотиров и наместникът му Апостолов миналата седмица бяха изкарани с белезници. Първият получи 6 обвинения по служба, а вторият се размина само с 4 засега.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=VUza3O0rzHY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *