Скандалите със СРС- тата бутат Цветанов – с видео

3
cvcv
Цветанов на концерт на Весо Певецо вместо да си гледа задълженията

Скандалите със СРС-тата разкриха една болезнена истина – вътрешният министър не си върши работата. Службите му бъкат от корумпирани служители, които спокойно си кютат, тъй като шефът им е зает да ходи на концерти на Веселин Маринов и да обикаля телевизиите.

25 000 души, повечето от които държавни служители, са били подслушвани миналата година. А като се има предвид, че тайните служби

Образът на МВР, който създаде Цветанов
Образът на МВР, който създаде Цветанов

са пробити като швейцарско сирене – не е особено трудно записаните чрез СРС разговори, които представляват класифицарана информация, да станат обществено достояние. Остава въпросът дали могат да бъдат манипулирани. Категорично „Да”, заявяват експерти.

Техниката за подслушване, с която разполагат службите, не е обновявана от десетилетия. Това поставя под съмнение автентичността на всеки аудиозапис и налага допълнителна експертиза. Съвременната техника за правене на аудиозаписи съдържа специални маркери, които предотвратяват евентуална манипулация :

СРС- та могат да се манипулират
СРС- та могат да се манипулират

изрязване, записване, наслагване на звуци… С такива ресурси обаче, тайните служби не разполагат.

За сметка на това, службите притежават огромен брой нелоялни и корумпирани служители. Хора, които могат да изнасят записите от СРС-та, да подменят подслушвани лица. Министрите, както и всички техни служители, много добре знаят, че телефоните във ведомствата им се подслушват . Но не заради прищявка на премиера, а заради защита на националната сигурност, за която се грижат тайните служби.

Записите със скандалните СРС-та на Бойко Борисов ще бъдат изпратени за експертиза в чужбина. Дори премиерът не вярва в службите. И тук отговорността е на вътрешния министър Цветан Цветанов. Във ведомството му няма никакъв контрол. Въпреки че МВР разполага с най- големият бюджет – 1 млрд. лева, там очевидно не се върши работа, а корупцията е повсеместна.
Скандалът със СРС- тата достигна вече и до Брюксел. Как НАТО и ЕС могат да разчитат на партньор като България, която не може да се грижи за собствената си сигурност, какво остава за общата?

Всички гледни точки за скандалите със СРС-тата. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. А мосатаджиите на Яне Янев, за тях нали той сам се хвалеше, че те го пазят и консултират.Какъв им е проблема да изработят каквото си поискат? А останалите чужди разузнавания? При толкова много изнесени досиета вече не е никакъв проблем при неограничените възможности на съвременните компютри да ти съставят какъвто документ си поискаш.Единствената защита е изискването на оригиналния документ, а не на разни фотокопия и флашки, които се раздават ежедневно.Крайно време е да се обръща внимание от сериозни журналисти и издания единствено на информационни носители с известен приносител и след като са хвърлили око и на оригинала, повтарям на оригинала, а не на ксерокопия на вече обработен материал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *