Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандалът с доносниците – митрополити напът да събори църквата! Алтернативния синод пак надава глас!

„11 – те православни владици  са мъртви. Всички духовници за нас са духовно мъртви хора. Не могат мъртви хора да служат, да венчават и опяват. Техните слова са отвъдни и носят проклятие на всеки, който ги слуша!“

Този коментар с неизвестен автор обикаля православните сайтове от деня, в който комисията по досиетата огласи грозен факт „11 от 15 -те български митрополити са били агенти на Държавна сигурност. Преди около десетилетие бившият президент Георги Първанов – атеист според собствените му думи, доволно заяви, че е обединил Българската православна църква. Днес става ясно, че с наложеното от него силово обединение православието ни е изправено пред нов, по-страшен разкол.

В светия синод вече валят писма от църковни общини зад граница, от възмутени родни свещеници, от отвратени миряни

Разбира се, най-чувствителни по темата „доносници с расо“ се оказаха българските емигранти. Хората, които до голяма степен са напуснали родината именно заради репресиите на бившата комунистическа партия. Оказа се, че най-продуктивният доносник митрополит Стефан, или агент Христов, се е „грижил“ за техните души в цели 27 тома доноси. Пишел ги с радост и гордост, а водещите му офицери от ДС високо го оценили.

митрополит Натанаил

Очевидно Светият синод е останал още по-шокиран от реакцията на духовниците в България. Свещеници от Неврокопската епархия, управлявана от лъсналия като агент Благоев дядо Натанаил, поискаха да се свика църковно – народен събор. В специална декларация те настояха всички митрополити, чиито имена бяха огласени от комисията по досиетата, да напуснат.

Според свещениците от Сандански Владко Тасков и Николай Ризов, дядо Натанаил и останалите митрополити – доносници на практика са се самоотлъчили от църквата.

Като че ли процесът на нов разкол вече е необратим. Смачканият през годините алтернативен синод се събуди. Отворените досиета нанасят сериозен удар върху репутацията на българското духовенство у нас и зад граница. Въпреки воплите на няколко леви интелектуалци, бранещи агентите с расо, срамът е огромен!

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Скандалът с доносниците – митрополити напът да събори църквата! Алтернативния синод пак надава глас!

 1. Георгиев Отговор

  25.01.2012 в 14:59

  сЪбори

 2. Георгиев Отговор

  25.01.2012 в 15:19

  Благодаря за бързата реакция.

 3. поп кръстю Отговор

  05.03.2012 в 9:18

  Уговорили се съпруг и съпруга да пускат по едно бобово зърно в две затворени кутии при всяка своя изневяра.
  След 50 години отворили кутиите – в кутията на дядото имало 3 зърна, в кутията на бабата – нула.
  На изнинадания дядо бабата отговорила:
  – Ти от каде мислиш, че вземах боба, който ти варих цял живот ? ? ? . . .
  Затова е много любопитно:
  – От къде вземаха старата хартия за рециклиране заводите за тоалетна хартия от 1989 г., та чак до сега – ами как от къде – от изчезналите досиета на БЕЗБОЖНИЦИТЕ: мАКСИМ Софийски и кИРИЛ Варненски . . .
  В продължение на много години съм си задавал въпроса – Защо Протестантите са се е отделила от РимоКатолиците? ОТГОВОРЪТ дойде след огласяване на безобразията на сВЕТИЯ сИНОД на бЪЛГАРСКАТА пРАВОСЛАВНА цЪРКВА . . .

  Има въпрос ? Как и по какви причини почина Варненския Владика преди Кирил и кой го изнесе от Катедралата на старите Гробища ?
  ––––-
  Подгони ни лютата зима –
  тамянът Синода подгони.
  Дими и посочва, че има,
  владици с червени пагони!

  Подгони ни лютата зима –
  разкриха владици – левенти.
  Разбра се, че трима от четерима,
  били са червени агенти!

  Да бъдеш доносник е грешно –
  със дявола лика – прилика.
  Добре бе, но ставаш пък лесно,
  почтен и безгрешен владика . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *