Скандал! Завод на олигарх разболя цял град с левкемия

2
Дейността на "Каолин" застрашава живота на хората

Невиждана по рода си епидемия от левкемия бушува в град Меричлери. Този факт съобщи лично лидерът на „Екогласност“ Емил Георгиев. Причината за ужасяващия бич, който мори населението на Меричлери е във водоемките, от които жителите на града консумират вода, защото тяхното състояние е под всякаква критика, а жизненоважната течност е замърсена с арсен. Експертът Емил Георгиев обаче разясни, че всъщност цялото население на града се бори със страшната болест, заради дейността на завода „Каолин“, който е притежание на магнатът Иво Прокопиев.

Екоминистъра бди над интересите на дружката си Иво Прокопиев

Лидерът на „Екогласност“ е убеден, че фирмата на олигарха Иво Прокопиев застрашава живота на жителите на Меричлери със знанието на министерството на икономиката, министерството на околната среда и това на здравеопазването. Припомняме ви, че Иво Прокопиев има дълг към различни банки, който възлиза на над 400 млн. лева, но никой не му търси сметка.

Самият Емил Георгиев пък констатира, че не само тяхната организация, но и колегите му многократно са декларирали, че в Меричлери собственикът на „Каолин“ многократно е нарушил изискванията по договора си за концесия, но без никакъв резултат. Вместо от екоминистерството да обърнат внимание на сигнала на еколозите, те са били деликатно помолени да забравят, какво са видели и да не се занимават с дейността на олигарха. Специалистът Емил Георгиев пък заяви, че по всичко изглежда, че дружбата на Иво Прокопиев с екоминистъра Нона Караджова явно е много по –  важна за държавата, отколкото живота на населението на Меричлери.

Въпреки скандала безобразията в Меричлери продължават!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *