Скандал в парламента! „Атака“ крие сигнали за корупция срещу Цветан Цветанов

0

mvrСъмнения, че се прикриват сигнали срещу Цветан Цветанов, предизвика решението на „Атака” да поискат удължение на правата на председателя на антикорупционната комисия Валентин Николов, от същата партия. Продължение на мандата на депутата от „Атака” начело на комисията беше гласувано от хората на Сидеров и Борисов.

Странното в случая е, че удължението на мандата за председател на парламентарната комисия, беше искано само за тази за борба с корупция и конфликт на интереси. Според регламента, представител от всяка политическа партия оглавява дадена комисия за

Волен Сидеров изпълнява поръчки на ГЕРБ
Волен Сидеров изпълнява поръчки на ГЕРБ

 определен срок от време – две сесии на парламента.

С днешното гласуване, ГЕРБ и „Атака” си спечелиха спокойствие до изборите. Опозицията обвини управляващите и партньорите им националисти, че прикриват сигнали срещу Цветан Цветанов. Като шеф на комисията, Валентин Николов получава първи сигналите и решава дали да ги разглежда комисията или да бъдат унищожени.

Повод за подозренията на опозицията стана изказване на техен представител в антикорупционната комисия. Бойко Великов от БСП твърди, че бил получен сигнал срещу

Валентин Николов от АТАКА скрил сигнал за корупция срещу Цветанов
Валентин Николов от АТАКА скрил сигнал за корупция срещу Цветанов

вътрешния министър Цветанов, който обаче така и не бил обсъден от комисията, тъй като председателят й го обявил за прекратен.

Искането на Волен Сидеров за удължаване мандата на неговия човек, предизвика бурен спор в пленарната зала. Лидерът на „Атака” порица опозицията, но не даде обяснение за действията си.

Междувременно, докато колегите му в парламента му оправят бакиите, Цветан Цветанов стяга чантите за ваканция. Вътрешния министър ще прекара великденските празници в компанията на най- добрия си приятел Веско Маринов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *