Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандал! „Сименс“ дали милиони евро подкуп на български политици!

Прокуратурата в Австрия подгони „Сименс” за корупция в България, властите у нас бездействат. Докога ще чакаме друг да ни свърши работата?

смяна на документи

Ето какво се случваше при смяната на личните документи

Специализираната прокуратура за борба с корупцията в Австрия започна горещо разследване на невероятно скандалния договор за смяна на личните документи в България. Според публикации в местната преса, властите са стиснали здраво за гърлото австрийският клон на „Сименс” и става въпрос за рушвети в размер на 50 000 000 евро.

Тези пари са разпределени между значими политически фигури в България, Босна и Херцеговина и Сърбия. Срещу солидни хонорари под масата, власт имащите са осигурявали на компанията сключване на договори за държавни поръчки при суперизгодни условия чрез предварително нагласени конкурси.

Австрийските прокурори на този етап са събрали неопровержими доказателства за корупционната схема, сред които и банкови документи за превод на огромни суми в банки в Швейцария и Лихтенщайн.

Подкуп на политици в България

Към момента все още не е ясно колко точно са получили българските политици за осигуряване на победа в търга за издаване на нови документи за самоличност на стойност 116 милиона евро. Според сведенията, преговорите стартират в последните месеци на 2008 година и са наблюдавани от личните съветници на тогавашния премиер Азер Меликов и Росен Карадимов.

В търга за тлъстата държавна поръчка участват държавни печатници от Германия и Унгария, както и французите от „Сажем”. В края на краищата договорът е подписан с клона на „Сименс” в Австрия, при изключително съмнителни обстоятелства. В очите се набива фактът, че „Сименс” имат нулев опит в подмяната на документи, а офертата им е

по – скъпа с 50 000 000 евро

Ето така се правят държавните поръчки у нас

Ето така се правят държавните поръчки у нас

Действието се развива мълниеносно и представлява интерес за всички полицейски служби по света. Процедурата стартира и заместник – министър от Министерство на вътрешните работи допуска шест фирми за участие в търга – те дават оферти. Поради някаква си причина, държавните печатници на Унгария и Германия, както и „Сажем” са отстранени заради уж нередности в документите.

Тези три дружества естествено обжалват пред Административния съд и МВР признават вината си. Това обаче не отчайва наш`те и следва ново обвинение срещу германската печатница – че не са представили оригиналната си банкова гаранция.

В съда отново става ясно, че това е поредната лъжа в хода на машинациите

Въпреки това, „Сименс” остават печеливши и в същото време вече работят „здраво”. Всички ние помним какъв ужас преживявахме заради нередностите в системата, как чакахме по цели дни на опашки и непрекъснато имаше проблеми.
Прокуратурата в България също започва разследване по случая

След като скандалът избухва с пълна сила, една от загубилите търга фирми подава сигнал до ДАНС. В заявлението подробно е описано как условията на конкурса са променени по пътя им от МВР до Министерски съвет!

Отначало (естествено) неизвестни изтриват от документацията изискването за шифрирано криптиране, което е записано в точка 1.2.1.2 от условията. Поради бързането, фалшификаторите не успяват (или забравят) да сменят номерацията и в договора след точка 1.2.1.1 директно се появява 1.2.1.3.

Още поправки по изискванията в тъмната стая

Само след няколко дни в документацията са нанесени още поправки. Чрез тях практически напълно се подменят критериите за избор на победител. В крайна сметка търгът е спечелен от „Сименс”, които нямат никакъв практически опит.

Правете си извода сами, скъпи братя и сестри. Какви хора ни управляваха, управляват ни сега и ще ни управляват още дълго време за съжаление. А защо България е най – бедната страна в Европейския съюз няма кой да ни отговори.

Виж повече за корупцията в България:

http://www.youtube.com/watch?v=aKIbgXYXZzA

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *