Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандал! Шефовете на ЕРП-та с по един милион лева коледни бонуси

ТаскоШефовете на трите ЕРП-та  в България си раздават по един милион лева бонуси. Тази новина хвърли в ефир депутатът от „Коалиция за българия“ Таско Ерменков. Като се имат предвид солидните заплати, които получават, няма да ги издам, понеже са фирмена тайна, този бонус е огромна цифра и се формира от някаква техна вотрешно фирмена политика. Ръководният персонал също взима солидни суми и премии, а всичко това го плащаме ние, влиза в сметките ни за ток.

Ерменков допълни, че хипопетично ако се променат правилата във фирмите, които ни продават електричеството и тези милиони не отиват за коледни премии, то 40 хиляди домакинства с доказано  ниски доходи, или домовете за сираци, или домовете за стари хора могат да не плащат ток, а това да е социален подарък от ЕРП-тата.

Това обаче ние не можем да го променим, защото фирмите са частни и сами си определят правилата на формиране на заплатите и допълнителните възнаграждания. Само искам да кажа, че тези бонуси, които правят някои милионери, всъщност идват от нашия джоб. И ако се направят такива механизми, че печалбата да има някаква граница, някакъв лимит, или поне се реализира от икономии, то цената на тока може да падне още.

Днес ще стане ясно с колко точно ще бъде намалена цената на електроенергията от 1 януари. Със сигурност нощната тарифа ще е по-евтина с поне 10 процента, за да може да се помогне на домакинствата, които перат нощем, топлят вода нощем, за да пестят.

Дневната тарифа обаче ще поевтинее с един или два процента по първоначални изчесления. Тази година все още няма и шокираши сметки за ток. Въпреки че застудя много рано и домакинствата започнаха да се отопляват още от октомври, сметкита не са непосилни и хората си ги плащат. От ЕРП-тата обещаха да отчетат навреме ползвана енергия, а не като миналата година да почиват и после да искат парите за 40 дни, което предизвика бунтовете в страната.

Депутатат каза и че се работи по нов механизъм за изчисление на цената на изразходената енергия и прилагането на първите мерки вече дава резултат.

Таско Ерменков е твърдо за въвеждане на двутарифна цена на електроенергията  като тя е по-висока за хората с по-голямо потребление. Той иска и въвеждане на специални цени за почивните дни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Скандал! Шефовете на ЕРП-та с по един милион лева коледни бонуси

  1. Керкелета Лизарова Отговор

    03.01.2014 в 7:53

    Ще ги платиме,нали новите фактури са с две сметки.Пак ще пързулнат овчата нация и пенсионерите първи ще се наредят по касите да им платят новогодишния масраф.Тия 50 лв. които взеха ще ги върнат с лихвата отново в бюджета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *