Скандал! Рибари избиха делфините по Черно море

0
Труповете на делфините главоломно растат

Положението с труповете на делфини по родното Черноморие става все по  – трагично. Само за тази година в екоинспекцията в морската столица са подадени повече от 20 сигнала за намерени трупове на най – интелигентните бозайници.

Любопитен факт е, че всички трупове на делфините биват откривани  по Северното ни черноморие.

Делфините намират смъртта си в рибарските мрежи

Някои от екозащитниците дори изразиха мнение, че е много вероятно рибарите умишлено да избиват делфините, тъй като считат, че им изяждат рибата. Само преди няколко дни труп на едрия бозайник изуми туристите на плажа в Златни Пясъци. Плажуващите се шокираха от убитото красиво животно, чието тяло се носеше безпомощно във водата.  В крайна сметка мъртвият делфин, който внесе толкова много смут и тревога в сърцата на туристите,  бе изтеглен чрез водно колело. Специалистите разясняват, че когато се оплетат в мрежите на рибарите, делфините умират поради липсата на кислород, защото на  всеки 12 минути имат нужда да дишат.

Експертите разясняват, че начин да се спрат убийствата на делфините има и той е в поставянето на акустични устройства, които ще сигнализират на животните за опасността. Еколозите припомнят, че умишлено предизвиканата смърт на делфин се наказва с  до три години в пандиза.

Рибари избиват прелестните животни!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *