Скандал! Покриха делото за смъртта на митрополит Кирил!

0

Няма яснота дали е убит или удавен дядо Кирил

митрополит Кирил
митрополит Кирил

Невероятен скандал тресе Варна от няколко дни насам, след като прокуратурата покри делото за загадъчната смърт на митрополит Кирил. Местните свещеници въстанаха срещу окръжния прокурор Владимир Чавдаров, който се самоопредели като единствения източник на достоверна информация по този трагичен случай.

На 9 юли дядо Кирил бе открит мъртъв в морето край местността „Траката”. Според официалната версия след аутопсията той се е удавил, след като е бил подхванат от студено течение на разстояние от около 500 метра от бреговата линия. Получил хипотермия заради рязката промяна в температурата и сърцето му блокирало.

Отците от Варна обаче съвсем не са съгласни и на няколко пъти заявяваха, че митрополит Кирил е убит и властите умишлено прикриват случая. Ето какво коментираха те пред журналисти вчера:

митрополит Кирил
„Линкълн MKZ Хибрид” бе любимата кола на Митрополит Кирил

„Прокурорът Чавдаров отдавна няма добро име тук, във Варна. Знаем за много скандални случаи на превишаване на правомощията, в които е замесен, знаем и за прикриване на други дела. От Районна прокуратура мълчат, защото просто им е забранено да говорят. Държат ни настрана и не дават никаква информация”, каза отец Дончо Александров, който е говорител на Варненската митрополия.

Притеснението на духовниците се допълва и от загадъчното поведение на персонала на болницата, където е извършена аутопсията. Лекарите първо обещали, че ще кажат каквото знаят на пресконференция, но вместо тях в залата влязъл адвокатът на здравното заведение и обяснил, че от прокуратурата са им запретили да коментират каквото и да било.

http://www.youtube.com/watch?v=skzKc1SNyLI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *