Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандал! Плевнелиев и Фидосова управлявали задкулисно съдебната система

ФидосоваТаен бележник е намерен на бюрото на Филип Златанов, председателят на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
В него са записвани поръчки, които той трябва да изпълни. Сред поръчителите са самият президент на страната Росен Пленвениев, жена с инициали И.Ф. / Искра Фидосова/, която най-често е нареждала какво да се прави и други политици. Сред заповедите са криене на дела от прокуратурата, забавяне на преписки,скриване на преписки  и създаване на технически пречки прокуратурата да научи за заведените оплаквания, в които има сериозни данни за престъпления с присвояване на пари в особено големи размери. Росенчо ПлевналиевЗлатанов е бил задържан вчера и е намерен бележника му, в който той педантично си отбелязвал кой му е звъннал и какво му е наредил да прави.
Сред „препоръките“ на президента Плевнелиев има „това не трябва да се разгласява“, това трябва да се покрие“, „недопустимо е това да стане известно“ Сивият кардинал Искра Фидосова обаче е действала с размах.Нейните инициали се срещат често и има спциално нареждане всяка жалба да се докладва първо на нея.  Да бъде уведомявана и за обаждание от Б.Б. и Ц.Ц. Не се уточнява на кого после е рапортувала Фидосова, но почти става ясно, че на първите мъже в ГЕРБ.
Златанов е бил изцяло подчинен на управляващите допреди есеци и е продължавал да бъде. Той е докладвал всички тайни от службата, която уж е независима. Зам-главният прокурор Борислав Сарафов обяви днес на пресконференция, че Златанов е арестуван вчера, след което му е определена 5  хиляди лева парична гаранция и е пуснат. Предстои към него да се отправи много сериозно обвинение за длъжностно престъпление. От прокуратурата ще проверяват какви преписки има срещу държавния глава и дали са укрити. От пресконференцията става ясно и че Искра Фидосова е  управлявала задкулисно правосъдната система, а президентът също е замесен.
ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/s5NEOQt1e7g

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *