Скандал между шефовете на тел. 112 и Спешна помощ в ефир

0

Малко им остана да се избият

Георги Гелев
Георги Гелев

Невероятно див скандал се заформи по телевизията между шефовете на Спешна помощ – София и началникът на тел. 112. Д-р Георги Гелев и Стоян Граматиков се изпокараха по въпроса чия е вината за вечно закъсняващите линейки, напрежението ескалира в заплахи със съдебна саморазправа.

От двете страни бяха категорични, че загубата на сигнал между тези две институции е по вина на другия, но това така и не даде отговор на въпроса кой е виновен за страданието на хората.

Директорът на 112 отправи пряко обвинение към шефовете на Спешна помощ, че им липсва пълна организация в структурата и това неиминуемо води до огромни пропуски при изпращането на лекарски екипи по адресите. В болницата не записват времето на подаване на сигнала, защото така много по – лесно ще оправдаят грешките и мързела си, ако стане нещо. Граматиков беше категоричен, че линейките въртят страхотна далавера с гориво.

Стоян Граматиков
Стоян Граматиков

Д-р Гелев контраатакува като заяви, че от тел. 112 им давали грешни адреси. Така например вместо в Младост 3, линейките пътуват безсмислено до Надежда 3, а това всъщност е най – малкото прегрешение. Той разкри сензационен случай, при който Стоян Граматиков лично е сигнализирал на патрулиращи полицаи да проверят водач на линейка за употреба на алкохол.

„За това невероятно безобразие Граматиков ще си плати! Ще те съдя за този сигнал до полицията, защото ти ни очерняш” – изрепчи се докторът. Опонентът отвърна, че това е нагла клевета и на свой ред ще търси правата си по съдебен ред.

На този етап не е ясно дали Граматиков е пращал ченгета да проверяват, но за никого не е тайна, че шофьорите на линейки редовно ходят пияни – заляни на работа. От полицията не ги закачат заради спецификата на тяхната работа, а това понякога може да се окаже фатално.

Как работи тел. 112 не знаем, но ето какво правят линейките на Спешна помощ:

http://www.youtube.com/watch?v=1D7d7Obi7Nk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *