Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандал! Кметска съпруга с общинска поръчка за милиони!

Филип Златанов

Нов скандал разтърси ръководството на община Монтана тези дни. Според данни от председателя на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, съпругата на заместник – кмета се е докопала до общинска поръчка на стойност един милион и осемстотин хиляди лева. Това е наложило и жестока проверка в деловодството на общината, за която се очаква да завърши с фатален край.

Набеденият зам. градоначалник Румен Ангелов отхвърли обвиненията с довода, че въпросният договор бил сключен още преди да бъде приет закона за конфликта на интереси, а към момента по договора били усвоени едва един милион и двеста и четиридесет хиляди лева.

Монтана

„По време на този период, моята съпруга не е получавала никаква заплата и даже се самоосигуряваше. Тя влезе в дружеството, за да запади дела ми, като през това време се занимаваше със счетоводството на други фирми” – оправдава се Ангелов.

Той изтъкна, че веднага след обнародването на закона е декларирал пред кмета, че жена му трябва да бъде отведена от контролните функции на обекта. Това станало през 2009 година, а след това въпросният договор само се „доработвал”. Основните задачи по него били изпълнени за периода от 2007 до 2009 г.

Граждани коментираха, че политическите битки между домогващите се за власт партии поне разсейват простолюдието от тежкия живот в България. Според тях никой от виновниците няма да си получи заслуженото,  защото делата за конфликт на интереси се точели с години.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=bxg2HcgCzDY

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *