Скандал! ГЕРБ промиват мозъците на ученици с партийна агитация – с видео

2

deza„Ние сме ГЕРБ, с теб сме по- силни” – това изречение трябвало да образуват ученици по време на школско състезание в град Пещера. Уж невинната детска викторина се превърнала в повод за партийна пропаганда сред непълнолетните дечурлига. Патрон на мероприятието била депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова, а наградите – осигурени от кмета Стелиян Варсанов от същата партия – ГЕРБ. Млади активисти на ГЕРБ също помагали при организацията.

anti_gerbУчениците били разпределени в няколко отбора. Трябвало да решават задачи, а за всеки верен отговор получавали по една дума. Накрая сглобеното изречение „Ние сме ГЕРБ, с теб

Другарката Симеонова от ГЕРБ инициирала състезанието
Другарката Симеонова от ГЕРБ инициирала състезанието

сме по- силни” изправило на нокти присъстващите учители, които до този момент не били заподозрели нищо за предстоящата коварната гавра с учениците им.

Новината за изцепката на училищните директори обиколи мълниеносно града и цяла пазарджишка област. Родителите на малките участници са погнусени от факта, че децата им са били употребени за партийните цели на ГЕРБ. Заплашват, че ще отпишат децата от училището.

skandalno.net алармира, че натрапването на политически идеи в училищата нарушава чл.4 , ал.1 от Закона за народната просвета, според който „Светското образование не допуска налагането на учениците на идеологически или религиозни доктрини”. Нарушени са правата на учениците и според Закона за закрила на детето, който забранява въвличане в „политически, религиозни и синдикални дейности”.

Дали става въпрос за пошъл опит на директорите на училищата да се подмажат на управляващата партия или младите активисти на ГЕРБ на своя глава са вкарали подобен тип пропаганда в

Другарят Варсанов, кмет на Пещера, зариби децата с награди
Другарят Варсанов, кмет на Пещера, зариби децата с награди

детското състезание, ще стане ясно след проверка на съответните органи по случая.

Доживяхме завръщането на идеологическото промиване на мозъци в училище! Позорно е ГЕРБ, която е първа политическа сила, да използва непълнолетни за предизборна агитация. Защото срамното изречение, което нямаме желание да потретваме, си е чиста проба предизборно мото. Гнусно, подло и жалко е самозабравилата се върхушка на ГЕРБ да си прави упражненията за вота наесен на гърба на децата.

Вместо да създадат условия за по- добро образование на децата, управляващите се посветиха да им насаждат идеологията си. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Защо ли нещата напомнят времето на националсоциализма на Хитлер? Не прилича ли Боко на него?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *