Скандал! 30 бона лапна герберския депутат Румен Стоилов от Корпоративна банка

0
Румен Стоилов се облажи с 30 бона от Корпоративна банка…

Герберът Румен Стоилов се оказа виден акционер не къде да е, а в Корпоративна банка. При все, че Бойко Борисов на няколко пъти обяви на всеослушание, че най – големият им враг е ДПС, изглежда, че този факт ни най – малко не е притеснил депутата на ГЕРБ да се подвизава като един от най – крупните акционери в приближения на Ахмед Доган трезор. Герберът притежава 6709 акции в банката, а жена му Татяна  още  659. Ценните книжа на депутата са закупени за над 300 хиляди лева. Корпоративна банка стана по – популярна, след като се разбра, че  през мандата на ГЕРБ солиден брой държавни фирми са й се доверили и са вложили в нея над 1 млрд. лв.  срещу нищожни лихви.

Бойко Борисов на няколко пъти обяви за най-голям враг на управлението ДПСи всичките й приближени…

По –  късно банката ръководена от  Цветан Василев съвсем логично завърта държавните  пари,  като отпуска редица кредити на частни предприятия, но срещу солидна лихва и така е с десетки милиони в плюс. От хитроумния трансфер на държавни пари се е облажил и депутатът на ГЕРБ Румен Стоилов. Според данните на Сметната Палата Стоилов е лапнал над 30 бона, а неговата половина се е облажила с 3 хиляди лева от Корпоративна банка.

Топлите отношения между Румен Стоилов и Василев станаха публично достояние  още покрай  факта, че заместник на Гербера  във федерацията по самбо, където той е председател  от доста години насам е именно Василев. Покрай ортащината си с Цветан Василев – Герберът се оказва доста гъст и с  голям брой други фирми на ДПС. До 2009г. Румен Стоилов е бил партньор с наследника на Рамадан Аталай Ревин в „Бас текс“, когато малко преди изборите Герберът внедрява свой човек на негово място да върти бизнеса.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *