Сиси и Психото топят босове за убийства

0

Двама от най-бруталните престъпници Станислав Ангелов – Сиси и Асен Китанов – Психото, са готови да натопят знакови фигури от ъндърграунда за поръчкови убийства, научихме от източници в софийския затвор. Двамата ключови свидетели по „Килърите 3″ са преместени там в отделни килии, но работата на разследващите с тях е трудна, защото дават противоречиви показания.

Станислав Ангелов - Сиси
Станислав Ангелов – Сиси

Те топят за убийства бащата на Райко Кръвта, но разкритията им щели да продължат и с други престъпления. Има съмнения обаче, че те самите са изпълнители на убийства, които се опитват да припишат на враговете си в престъпния свят.

Пернишкият Чикатило Сиси лежи там за четири убийства, а Психото от бандата на Таки само за едно, но има и присъди за наркотици. И двамата са известни като организатори на мокри поръчки с амбиции да бъдат големи босове, но кариерата им в престъпния свят е прекратена преждевременно.

ВИП пандизчиите се опитват да се задържат колкото може по-дълго в Централния софийски затвор и са готови да разкажат всичко, което знаят за убийства от последните 7-8 години, особено в Перник, Благоевград и Сандански.

Асен Китанов - Психото
Асен Китанов – Психото

След като бащата на Райко Кръвта, Васил Станков, бе арестуван по показания на Сиси, серийният убиец разказал пред разследващите и за покушението над Васил Горчев – Кьоравия, един от най-приближените хора на Васил Илиев.

Сиси твърдял, включително и в показания пред съда, че Райко Кръвта е поръчал да убият Кьоравия заради неуредени отношения в наркобиз-неса. Разследващите тръгнали по тази следа, извадили старото дело за убийството на Кьоравия, но показанията на Сиси не се потвърдили от други доказателства.

Кьоравия е застрелян през януари 2005 в центъра на Благоевград пред хотел, в който е живеел. През август същата година е убит и Георги Илиев, който е кум на дъщеря му. Пернишкият лидер на бандитите Райко Кръвта е застрелян дни след убийството на боса на ВИС 2.

„По време на тези убийства Сиси е бил на 22-23 години и тепърва е навлизал в орбитата на престъпните групировки като момче за всичко.

Няма как да е свидетел на уговаряне за убийства на босове от такъв мащаб. Няма кой да повдигне обвинения само по показания като: „Чух, че еди-кой си е убил Кьоравия“. Това е несериозно“, твърди адвокат.

Станислав Ангелов – Сиси и Асен Китанов – Психото се надушват през 2008 година твърдят перничани. Дотогава Психото е бияч от бригадата на Таки. Общият им враг е бащата на Райко Кръвта, когото искат да елиминират от наркопазара и да го завземат. Сиси е бил в групата на Кръвта, но след това се отделя. Асен Китанов – Психото дори е осъден за опит за убийство на Васил Станков, сочен от прокуратурата за лидер на „Кильрите 3″. Засега има повдигнато само едно обвинение – за убийството на колегата им Теодор Неофитов – Ханс, защото не успял да ликвидира друг пернишки наркобос – Николай Христов – Хайо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *