Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Сиромашия! Жена дари тялото си на университет, за да пести от погребение

пенсионеркаВъзрастна жена, която е в добро здраве и нормално душевно състояние е дарила тялото си с документ на Медицински университет във Варна. След като почине, семейството й няма да се харчи за погребение, тъй като според сключения договор университетът ще поеме всички разходи, включително и поддръжката на гроба.

Дамата се възползвала от нов закон, според който тела на починали хора могат да се даряват за медицински изследвания. Това стана възможно от юни миналата година и вече има пенсионери, които са се „завещали“ на университетите. Според доц. Д-р Антон Тончев – шеф на катедра по анатомия и хистология във висшето училище, студентите ще се обучават много по-добре, ако разполагат с „материал“. Така ще станат и много по-добри специалисти.вдовица, В повечето държави всеки, който пожелае, може да завещае тялото си. Той подчерта, че не се извършва оскверняване и трупът се дава на близките в съвсем прилично състояние за погребение, като им се спестяват разходите. Взимат се просто проби от органи, или самите органи и проби от тъкани за изследвания.

Интересът към новата опция бил сравнително голям, особено от стари хора, които нямат близки, или са прекалено бедни. Българите започват да пестят от всичко, включително и от разходите за погребение. Те не се завещават на университетите в името на науката, а поради неспособност да получат свястно изпращане по последния си земен път. Пак във Варна майката на бившия барабанист от „Сленг“, който ослепи от бой момиче и бе освидетелстван като психичноболен, продава пък бъбрека си, за да може да го издържа и да имат какво да ядат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *