Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Синът на отвлечения от „Наглите” Киро Киров: Страхувам се да живея в България!

Иван Киров

„Няма кой да пише закони в България, защото ако това бъде сторено, законите ще се обърнат срещу тези, които са ги написали. Няма как да работи съдебната система, защото престъпниците са самите те”

Това заяви в телевизионно интервю синът на отвлечения от „Наглите” Киро Киров  – Иван. Той беше категоричен, че се страхува да живее в родината си и сподели, че животът му може би е в опасност, защото пуснатите от „Наглите” биха могли да вземат решение да избият всички жертви и техните близки, заради страх от разплата.

Изказването на Иван Киров беше коментар на съдебното решение по делото срещу свирепата банда за отвличания, на което съдът прецени, че затвор заслужават едва четирима от мафиотската структура. Той изказа убедено мнение, че не е удовлетворен от крайния изход, защото са осъдени само една малка част от участниците в схемата.

Йоана Кирова

„Истината е, че за първи път в историята на родното законодателство има някакви престъпници осъдени. 22 години демокрация и за първи път някой от крупните бандити влиза в затвора. Няма обяснение обаче защо някои от тях получиха по 18 години затвор, а други се оттърваха напълно безнаказано. При подобен случай, но в друга страна, тези престъпници нямаше да бъдат на свобода” – споделя младият Киров, чиято съпруга Йоана е депутат от ГЕРБ.

Според него властите би трябвало да вземат драстични мерки за решаването на подобни проблеми. Иван каза, че навярно би трябвало да се напишат нови закони, които да предвиждат доживотна присъда за подобни престъпления, или поне държавата да облекчи по някакъв начин жертвите.

Иван Киров каза още, че по негова информация банковите сметки на наглите не са блокирани. В същото време техните фирми били подложени на данъчна инвазия, а в крайна сметка фамилията е загубила повече от 10 милиона евро заради разправиите, свързани с отвличането. По това време всички бизнес партньори и клиенти се отдръпнали, защото престанали да им вярват. Освен това все още са принудени да плащат луди пари за охрана, защото държавата по никакъв начин не защитава живота на гражданите.

Съпругата Йоана Кирова заяви:

„Като политик не съм удовлетворена от присъдите. Как така осъдиха само четири души – това ли са всички, които години наред се подиграфаха със съдбата на хората? Очаквах доста повече хора да бъдат осъдени, но те бяха пуснати заради някакви смешни оправдания”

Бизнесменът Киро Киров беше похитен през 2009 година и беше държан точно седемнадесет дни в плен. За да бъде освободен, синът му Иван плати откуп от 517 000 евро. Киров беше освободен жив и здрав, загубил солидна сума, но все пак оттървал се без сериозни наранявания.

„Първата година за мен беше много трагична и я изкарах в жилището на сина ми. След това около два месеца преживях във офиса, като все още не смеех да излизам навън. Нямах смелост да излеза на паркинга или до близкото магазинче. Сега се успокоих донякъде, но преживяното напрежение ще остане за цял живот” – споделя отвлеченият мъж след оповестяването присъдата на „Наглите”.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=KpEWuljZbEI

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Синът на отвлечения от „Наглите” Киро Киров: Страхувам се да живея в България!

  1. Haho Отговор

    05.05.2013 в 16:41

    I ti si kral dolen cherwen bokluk! Kak natrupa milioni? S motikata na poleto? Da te bjaha gramnali krechetalo dosadno!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *