Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Синът на Мария Нейкова се ожени

 

Младежът е горд, че е син на Мария Нейкова

Младежът е горд, че е син на Мария Нейкова

Единственият син на Мария Нейкова вече не е сам в живота. 38-годишният Цветин Нейков се оженил по Димитровден за приятелката си Величка Бадалова. И двамата нямат нищо общо с музиката. По съвпадение съпругата му носи името на сестрата на Мария Нейкова, пловдивската писателка Величка Настрадинова.

В личната фейсбук страница снахата на Мария Нейкова е посочила нейната песен „Добър вечер, лека нощ“ като една от най-любимите си.

Мария Нейкова (първата вдясно) с любими колеги: Мими Иванова, Борис Гуджунов, Паша Христова

Мария Нейкова (първата вдясно) с любими колеги: Мими Иванова, Борис Гуджунов, Паша Христова

Мария Нейкова е певицата със самобитно и открояващо се българско звучене. Нейният глас звучи във филма „Козият рог“ като част от голямата магия на Родопите. В Топ 10 за най-любими български песни тя присъства с две песни като композитор – с песента „Двама“ от „Козият рог“ и със „Светът е за двама“ в изпълнение на Орлин Горанов.

Певицата има шанса от съдбата да оцелее в катастрофата, при която на 21 декември 1971 г. загива най-скъпата й приятелка в гилдията Паша Христова. Същия ден Мария има рожден ден и явно Бог отсъжда да й подари втори живот в самолетната драма. Години наред Мария живее с угризението, че разменяйки седалките си с Паша, разменят и шансовете си за оцеляване.

Приживе Мария избягва да говори за катастрофата. Най-напред лявото крило заорава по пистата. Вторият удар е по-силен – удря се носът на самолета. Тогава пътниците пропадат в багажното отделение, самолетът се запалва.

Помня само, че пълзях нагоре а след това скочих от високо. Как съм оживяла, не знам“, споделя Мария. Падайки, тя почти в несвяст усеща как я тъпчат хора, тичащи от ужас да се спасят. Младата надежда на естрадата чупи крак, има частични изгаряния. Ужасната болка се допълва от пробождане в областта на прасеца от желязна ос. Лечението на травмите й продължава с години. Нейкова си отива внезапно през 2002 г. Година преди това загубва съпруга си, когото всички наричат Неки.Така единственият им син остава кръгъл сирак в разстояние’ само на една година.

„Връзката между нас беше като между приятели“, споделя Цветин. Той завършва Техническия университет. Днес работи в частна фирма. „С майка ми можех да споделя абсолютно всичко, без да се притеснявам, че ще остана неразбран или пък, че тя ще се почувства неразбрана. Нищо не сме си спестявали. Винаги ще я помня с цигарата и чашата вода в ръка, ще добавя и книга, защото майка ми много четеше. Освен това много обичаше животните децата. Имаше котка. С децата беше невероятна, винаги искрено им се радваше. Едни от най-хубавите ми спомени от детството са приказките, които ми разказваше, израснал съм с тях от съвсем малък

Най-много ми харесваха историите й за Синдбад Мореплавателя. Все още помня всички приказки, но така и не се научих да ги разказвам като нея…“, разкрива най-красивата част от детството си Цветини.

Майка му, която беше образец за скромност и почтеност при все из-вънмерния си талант и която пееше тъжния рефрен „Ах, как не искам да съм сама“, може да е спокойна там, при светлината, че той не е сам на Земята.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *