Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Синът на крадливия общинар Андрей Иванов – лапнал 6 млн. лева

Синът на скандалния общинар Андрей Иванов взел кредит в размер на 6 млн. лева от Общинска банка като заложил 13 дка нива край Нова Загора. Огромната сума била отпусната чрез мнозинството на ГЕРБ в ръководството на банката.

Бранимир Мирчев, наследникът на скандалния Андрей Иванов, чрез серия от врътки овладява управлението на фирма „96 Агрогруп“, която в последствие взима кредита от 6 млн. лева. В средата на 2011 кандидатства за заема от Общинска банка. По това време шестима души притежават фирмата. Съвсем скоро обаче, Бранимир Мирчев купува 84% от собствеността на „96 Агрогруп“.

Месец по- късно, общинските съветници решават да сменят ръководството на Общинска банка. Причината са множеството сигнали за източване на учреждението . Промяната на общинските представители в управлението на банката е насрочено за 1 септември. Това така и не се случва, защото Андрей Иванов, който по това време е шеф на

Андрей Иванов се вмъкна в Общината покрай Бойко Борисов и ГЕРБ

СОС, не подписва документа за решението на Общинския съвет.

Старото ръководство на Общинска банка одобрява отпускането на кредит от близо 6 млн. лева за оглавената от Бранимир Мирчев фирма „96 Агрогруп“. Синът на Андрей Иванов гарантира огромния заем със 7 хиил. лева оборот на фирмата си, както и с 13 дка нива край Нова Загора. Бранимир обезпечава кредита и със селскостопанската техника, която ще купи с парите от Общинска банка. Подобен начин за гарантиране на заеми обаче отдавна не се използва, тъй като няма как да се контролира разходването на сумата. Кредитът е даден и със съгласието на БНБ, които първоначално отказват, по необясними причини.

Андрей Иванов напусна сам поста на шеф на СОС заради скандалите около необяснимото му забогатяване. Под сурдинка обаче се говори, че е бил принуден да го направи от ментора си Цветан Цветанов и премиера Борисов. Освен Андрей Иванов, в далавери се оказа замесена и съпругата му. Жената на общинаря въртяла преди години бизнес с покойния контрабанден бос Иван Тодоров – Доктора.

Андрей Иванов е бивш служител в системата на МВР, като в отделът, който ръководил, работел заедно с Цветан Цветанов. Именно настоящият вътрешен министър урежда бившия си шеф в Столична община, когато Бойко Борисов става кмет на София.

ВИЖ ИМОТИТЕ НА АНДРЕЙ ИВАНОВ. ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *