Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Симеон Сакскобургготски прави нов опит да заграби Кричим

Големи вълци пият кръвта на малка България

Симеон Сакскобурготски

Симеон Сакскобурготски

Царят и министър – председател в оставка Симеон Сакскобурготски и неговата сестра княгиня Мария Луиза влизат с открити гърди в поредното сражение от войната за собствеността върху двореца Кричим. След като българският съд постанови, че имотът е собственост на държавата, Симеон успя да възобнови делото във ВАС и първото заседание е определено за идния понеделник.

Припомняме, че преди точно една година, Върховният касационен съд окончателно върна двореца на държавата. Адвокатите на царя обаче изявяват мнение, че това решение е неоснователно и може да се оспори. Очаква се сега да извадят купища нови документи, доказващи „правотата” на техния клиент.

дворецът Кричим

дворецът Кричим

Основното противоречие при последните дела дойде от собствеността върху имотите, които влизат в службата на царя, отговаряща за материалното осигуряване на монарха от Освобождението до 1947 година. Одържавяването на тези имоти от комунистическата власт през 1998 година бе обявено за нелегитимно и противоконституционно, което даде право на Сакскобурготски да иска реституция на нещо, което на практика не е негово.

Кричим представлява особен интерес за всички заинтересовани страни. Там освен двореца има още няколко постройки, след които къща за гости, цветарник, конюшня и бункер. По време на своето управление като премиер на България, Симеон Сакскобурготски поиска да си върне общо седем от всичките 17 имота, за които претендира. Това са Царска Бистрица, Кричим, Ситняково, Врана, 2 хижи в Рила и около 16 хил. дка горски масив.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=3n3PnG70_4M

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Симеон Сакскобургготски прави нов опит да заграби Кричим

  1. ЯАО Отговор

    02.06.2013 в 10:28

    ЛАКОМ ЕВРЕЙСКИ ЗАДНИК…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *