Симеон Дянков се развежда

0
Симеон Дянков със законната му все още съпруга Каролин Фройнд
Симеон Дянков със законната му все още съпруга Каролин Фройнд

Бракът на Симеон Дянков и американката Каролин Фройнд е поставен на изпитание, твърдят източници от финансовото министерство. Семейният срив е настъпил заради съмненията за по-специални отношения между вицепремиера и шефката на неговия кабинет Ирина Велкова. Двамата подозрително дълго време прекарват заедно и не спират да обикалят света на разноските на българските данъкоплатци. По повод подхвърляне дали финансист № 1 не е влюбен дори премиера Бойко Борисов загадъчно коментира неотдавна: „Дай Боже всекиму!“
Красивата Ирина Велкова и министър Дянков се сближават преди около година и simeon_diankov9половина след като тя изиграва сериозна роля при агитирането за парламентарните избори през 2009 г. Тогава студентката е член на младежката организация на ГЕРБ и работи усърдно най- вече на територията на община „Студентска“.
След изборната победа Велкова се влива в държавната администрация.
„Всъщност едва ли иде реч за романтична афера! Ирина прави кариера, а Симеон просто сбъдва мечтите й, като я изстрелва във висока орбита“, коментират нейни колеги от младежкия ГЕРБ.
Ефектната брюнетка го придружава из целия свят. През миналата година покрай техен воаяж до Китай избухна публичен скандал. Министърът има кратко рандеву с медиите от далечната страна. Явява се пред репортерите с дънки и маратонки. Включва се

Дянков и любовницата му Ирина Велкова
Дянков и любовницата му Ирина Велкова

формално и в бизнес форуми. Останалото време посвещава на спътницата си. Екскурзията струва 6 хил. евро и то след като Бойко Борисов е забранил на държавните служители да пътуват дори в луксозната класа на самолетите, за да пестят пари.
Малко преди пътешествието Ирина придружава Симеон Дянков на среща на неговия випуск в Ловеч. Това всъщност е тяхната най-странна дестинация, защото срещата със съученици няма нищо общо с държавните дела.
За последно двойката посещана Амстердам и САЩ. Навръх рождения ден на вицепремиера брюнетката отново е с него. Тогава двамата отлитат за Брюксел. В същото време кариерата на Ирина върви неудържимо нагоре. Тя прескача стъпалото на административен съветник на министъра и вече е началник на кабинета му.
За да получава по-голяма заплата е зачислена директно към Министерски съвет, а не към финансовото ведомство. За тежкия си труд Велкова се разписва срещу 2000 лв. работна заплата. Ирина Велкова обитава кабинет, свързан с обща врата с тази на Дянков. Веднага сред като заема поста, вицепремиерът го пребоядисва в бледозелено, което създавало особен уют по време на важните разговори, които се водят в него.

Симеон Дянков с Ирина Велкова
Симеон Дянков с Ирина Велкова

Колеги на Ирина Велкова твърдят, че тя няма право да заема високата длъжност поради липса на образователен ценз. За поста се изисква задължителна магистърска степен, каквато Ирина не притежава. Едва миналата година тя си взе отпуск за да успее да се дипломира като бакалавър по право в Софийски университет.
Паралелно с апетитната работна позиция фаворитката на Симеон Дянков се настани и в чисто ново общинско жилище.
Сайтът Bulgaria-news неотдавна написа, че младата дама и вицепремиерът са били забелязани в столичен хипермаркет в кв. Младост да избират бяла техника за дома й.
Единственият момент, в който Велкова и Дянков замразяват отношенията си за кратко, е след злополуката с Марко – единият от синовете на Симеон Дянков, който падна и се нарани преди време. Тогава министърът прекарвал всяка свободна минута единствено в компанията на своето семейство. Именно в тези мигове съпругата му Каролин смятала, че бракът им отново тръгва нагоре.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *