Силвия Кацарова: Какво да направя, че Теди ми е дъщеря? ИНТЕРВЮ

0

  Силвия Кацарова е една от най-обичаните естрадни певици. Заради огромните гласови данни и поведението й на сцената мнозина я наричат българската Тина Тьрнър. Кацарова изпълнява редица хитове, сред които „Топъл дъжд”, „Големият кораб“ и „Обещай ми любов“. Емблематични остават дуетите й с Васил Найденов – „Огън от любов“ и „Моля се“. Пред журналисти тя даде едно от най-откровените си интервюта само ден преди големия си концерт на 31 октомври.

Нападат Силвия Кацарова заради щерка й
Нападат Силвия Кацарова заради щерка й

– Госпожо Кацарова, защо решихте да представите новия си албум „Огън от любов“ на таен концерт?
– Таен е, защото е за много тесен кръг почитатели. Сред тях са всички музиканти, с които съм работила, автори и композитори. Те ме направиха това, което съм, и благодарение на тях аз имам любовта на публиката, така че те заслужават този концерт. Очаквам около 500 гости, а за да успокоя всички мои фенове, ще кажа, че ще могат да гледат концерта на запис на 25 декември по БНТ. Благодаря на БНР и БГ Радио, които са медийни партньори и помагат българската музика да се развива.

– Смятате ли, че някои радиа целенасочено не пускат българска музика?
– От тази политика губи най-вече публиката. Не казвам да има само българска музика. Но много хора се обаждат по радиата възмутени и питат защо се пускат само западни парчета. В другите страни хората си държат на езика и поезията.

Теди Кацарова
Теди Кацарова

Ако отидете в Гърция, радиата само гръцка музика пускат. На Запад е същото.

– Вашите песни се отличават с много смислени текстове. Защо сега е на мода вулгарното?
– Когато изразих мнението си против тези текстове, в интернет ме оплюха. След като някои хора желаят децата им да растат по този начин, аз спирам да говоря. Мислех, че съм права, но явно не живея в правилното време. Оттеглям си думите и мнението. Но съм категорична, че не поощрявам приемането на дрога и агресията.

– Смятате ли, че може да се прави комерсиална музика със стойностни текстове?
– Ние как сме го правили? Защо да не се прави и сега? Какво му е на времето? Много съм огорчена, че така ме оплюха някои медии и че не получих подкрепа. В крайна сметка става дума за децата ни.

– Защо вас и дъщеря ви не ви канят в телевизионни формати?
– Участие в такива формати е нож с две остриета. Вие виждате в „Музикална академия“ каква е обстановката. Аз не съм конфликтна личност и смятам, че е грешно умишлено да се създава напрежение между музикалните поколения.

Трябва да има уважение между нас, както е в другите страни. Колкото до Теди, каквото и да кажа, ще звучи пристрастно. Нападат ме, че ми е дъщеря. Какво да направя? Явно в България това е много голям проблем.

– След промените през 1989 година много ваши колеги отрекоха миналото си. Вие изпитвате ли уважение към онова време?
– Разбира се. Навремето БНТ и БНР ни направиха звезди. Онова време ни направи интелигентни и възпитани.

Не обичам това разделение на комунисти, седесари и всякакви други. Аз пея за публиката. Пяла съм ив присъствието на Живков, и в днешно време на различни политически кампании.

– Говори се, че за да те пускат по радиата, трябва да си платиш. От вас искали ли са пари?
– Чувала съм за такова нещо, но никога не бих го направила. Който ме харесва, той ми идва на концерт. Даже нямам нужда да ме въртят. Няма българин, който да не знае „Топъл дъжд“ и „Големият кораб“. Просто искам да се даде равен шанс на всички. Виждате, че се раждат страхотни таланти от музикалните формати, но след като свърши предаването, те залязват.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/L8lSFatuotA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *