Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ще се намеси ли държавата в битката между абонати и мобилен оператор?

mob operОт няколко месеца М Тел вгорчава живота на абонатите си. Под претекст, че се сменя системата за работа с клиенти, мобилният оператор непрекъснато връща хора, които съвестно искат да си платят сметките. Касиерките в офисите най- нагло отпъждат клиентите, без да им дават никакви обяснения – дори без да се извинят за създаденото неудобство.

Упоритото мълчание от страна на мобилния гигант продължава с месеци. Абонатите са в недоумение какво се случва – би трябвало прословутата нова mobilenсистема вече да е въведена в експлоатация. От известно време все по- упорито се разпространява шокираща версия за проблемите в М Тел. Според нея, хакери са разбили системата на мобилния оператор и са източили всички лични данни на абонатите. Това се милиони души, които могат да станат жертви на измамници! М Тел обаче отказва коментар по въпроса.

Чрез отворено писмо до медиите, гражданско сдружение „Активни потребители” реши да потърси съдействието на Вътрешно министерство, в лицето на Цветан Цветанов, за изясняване на случая :
О Т В О Р Е Н О П И С М О
ДО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
КОПИЕ:
ДО АНДРЕАС МАЙЕРХОФЕР
ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
НА МОБИЛТЕЛ АД

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Милиони потребители – клиенти на Мобилтел АД са разтревожени от проблемите и неудобствата, които търпят през последния месец.
По мнение на потребителите официалната позиция на фирмата е прекалено пестелива и неубедителна.
В тази връзка, очакваме с официално съобщение на Министерството на вътрешните работи, абонатите да бъдат успокоени, че не са осъществени зловредни външни действия спрямо компютърния софтуер на Мобилтел и не е осъществено изтичане на лични данни от главния сървър на фирмата.
Бихме желали да стане категорично ясно, Сектор „Компютърни престъпления“ на ГДБОП, или друга структура на Министерството занимава ли се със случая.
Благодарим Ви за разбирането.

Богомил Николов, Изп. директор на АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ

Янаки Ганчев, Председател на УС на АПТИ

Ние от Skandalno.net се присъединяваме към искането на “Активни потребители” и се надяваме, че Цветан Цветанов ще помогне за разкриването на истината.

Снощният грандиозен безплатен концерт на Енрике Иглесиас, по случай 15 – годишният юбилей на М Тел, беше пореден опит да се замажат очите на

Дали Цветанов и Борисов ще посмеят да се опълчат на корпорациите?

Дали Цветанов и Борисов ще посмеят да се опълчат на корпорациите?

клиентите им. Родните мобилни оператори така и не се научиха, че с концерти без пари не се печели доверието на хората. Обществена тайна е, че всеки втори българин, поне веднъж, е ставал жертва на измама от страна на GSM- оператора си.

Държавата засега се е съсредоточила в преследването на престъпници с животински прякори, а упорито си затваря очите за големите корпоративни далавери. Факт е, че в никоя европейска страна, мобилни оператори не си позволяват подобни своеволия, както го правят родните. Навсякъде тенденцията е към намаляване на цените на мобилните услуги, но в България мобилните оператори все си правят оглушки.  Крайно време е държавата да се намеси и да защити интересите на гражданите си.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Ще се намеси ли държавата в битката между абонати и мобилен оператор?

 1. Ние сме далече от мисълта да толелираме каквото и да е поведение , което не кореспондира с добрите търговски практики на пазара.
  За тази цел, Ви предлагаме случаите на накърнени потребителски интереси, възникнали вследтвие на „смяната на на клиентската платформа на Мобилтел“, да изпращате на : http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?page_id=9

 2. В националния пресклуб на БТА На 21 октомври, четвъртък, от 11.00 часа до 13.00 часа, Българската телеграфна агенция организира кръгла маса на тема: „Конкуренцията на пазара на телекомуникационни услуги и бъдещето на широколентовия интернет в полза на потребителите“ Участници: Първан Русинов – зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; Веселин Божков – председател на Комисията за регулиране на съобщенията; Зинаида Златанова – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България; представители на ръководствата на „М-Тел“, Глобул“ и „Виваком“; представители на Асоциацията на българските кабелни оператори, на неправителствени организации, и др. /ИС/
  Ще присъстват всички медии, които имат ДОГОВОР ЗА РЕКЛАМА С МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ???!!!
  А двете Асоциации подържащи това(АКИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ и AСОЦИАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА
  ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ ) :
  Ние сме далече от мисълта да толелираме каквото и да е поведение , което не кореспондира с добрите търговски практики на пазара.
  За тази цел, Ви предлагаме случаите на накърнени потребителски интереси, възникнали вследтвие на „смяната на на клиентската платформа на Мобилтел“, да изпращате на : http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?page_id=9
  НЕ СА АКРЕДИТИРАНА ЗА УЧАСТИЕ !!!
  БРАВО БТА , БРАВО АМА ОСТАВЕТЕ В АБРИВИАТУРАТА СИ САМО “ ТА“, БЪЛГАРСКА… НЕ ВИ ПРИЛЯГА !!!

 3. Генади Отговор

  22.01.2011 в 16:25

  Тя, държавата, трябва да се намеси спрямо всички компании, които оперират на пазара. Според мен другите оператори ако вложат част от средствата, които дават за черен ПР в подобряване на собствените и услуги ще имат по-голям успех.

 4. Henry Отговор

  25.05.2011 в 11:27

  Пак глупости чета. Като ти е с автоматично подновяване договора никой няма да те предупреждава, нали точно затова е с автоматично подновяване. Като не искаш да ти е с автоматично подновяване им казваш това е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *