Ще ни слагат данък- чист въздух!- с видео

0

prah1 Skandalno.net Прахоляк, оцветен в жълто и червено се сипе над Родопите. И оаква една от най-хубавите части на България, която все още се слави и като една от най-чистите.

Метеорологът на смяна в Рожен тутакси компетентно се произнесе: Прахолякът е от Сахара, няма нищо страшно, камо ли вредно. Е, досадно е, че колите стават на нищо и трябва да се мият, а през прозорците в домовете не влиза чист планински въздух. Но това да ни е дерта. Ще го изтърпим.

И някак между другото става ясно също така, че неразтопеният още навсякъде сняг е оцветен в жълто.

Преди малко повече от седмица родопчани се стреснаха от жълтия сняг, който напраска здраво навсякъде. И отновоprah2 същата песен, която метеоролозите тутакси изпяха: снегът е жълт, защото по някакъв начин е засмукал пясък от Сахара, който също е жълт, нищо необичайно, нищо страшно няма. И сигурно го казват, защото така пише по дебелите метеорологични учебници. И сигурно са така нахакани, защото преди години наистина така е ставало.

Малко по-на север обаче – в Румъния, синоптиците се отказаха да цитират писаните преди половин век и повече учебници. И грабнаха микроскопите, и се заседяха в лабораториите. И какво откриха? Сахарски пясък, ще кажат добре дресираните нашенски метеоролози. Оказа се обаче, че жълтият цвят е много неестествен и не напомня на prah3пастелния цвят на Сахара. А причината – заедно със снега над България и над Южна Румъния е паднал сняг, пълен с тежки метали, сред които са силно опасните за здравето кобалт и кадмий.

Вместо като кучета пазачи на човешка нашенските метеоролози да бият тревога до небесата, те и при сегашния облак от жълт прах отвориха дебелите книги и отговориха по научному какво се случва. Без никакво губене на време. И без никакво сериозно изследване.

А най-вероятно се случва че , че някой яко трови и унищожава безнаказано едва ли не цял един континент. Но очевидно е твърде богат, за да се надяват хората на справедливост. Защото всичко се купува, в това число – справедливостта.
А скоро си плащаме и за чистия въздух. Skandalno.net

Доживяхме и такова чудо- жълт сняг валя в Смолян! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *