Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ще има ли масови уволнения на журналисти в „24 часа“ и „Труд“

доневНапоследък в медиите се шири мнението, че шефът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Огнян Донев, готвел голям удар срещу подчинените си. Половин година след като купи вестниците „Труд“ и „24 часа“ от немската медийна групировка „ВАЦ„, в пресгрупата му се очакват масови съкращения. Целта е освобождаването на журналисти от вестниците „24 часа”, „Труд” и някои други издания.

Спорд слуховете чистката щяла да засегне около 40% от работещите в тези медии. Както навсякъде другаде, останалите на работа щели да вършат задълженията и на съкратените.
Очаквало се наскоро стартиралият вестник, който Донев прави в съдружие със собственика на в. „Галерия“ Недялко Недялков  „България днес” да стане основна конкуренция на „Телеграф”.
вестнициДруги запознати с трудовите правоотношения в пресгрупата обаче изразяват съмненията си, че  Огнян Донев ще пристъпи към радикално масово уволнение на журналисти. Предишните собственици, немската издатеслка група „ВАЦ”, са въвели конкретни европейски правила на социална логика, които са в полза на служителите.
Някои от мненията на работещите в тази фирма са определено негативни и очевидно на служители без всякаква мотивация, но притиснати от кризата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *