Ще има ли масови уволнения на журналисти в „24 часа“ и „Труд“

1

доневНапоследък в медиите се шири мнението, че шефът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Огнян Донев, готвел голям удар срещу подчинените си. Половин година след като купи вестниците „Труд“ и „24 часа“ от немската медийна групировка „ВАЦ„, в пресгрупата му се очакват масови съкращения. Целта е освобождаването на журналисти от вестниците „24 часа”, „Труд” и някои други издания.

Спорд слуховете чистката щяла да засегне около 40% от работещите в тези медии. Както навсякъде другаде, останалите на работа щели да вършат задълженията и на съкратените.
Очаквало се наскоро стартиралият вестник, който Донев прави в съдружие със собственика на в. „Галерия“ Недялко Недялков  „България днес” да стане основна конкуренция на „Телеграф”.
вестнициДруги запознати с трудовите правоотношения в пресгрупата обаче изразяват съмненията си, че  Огнян Донев ще пристъпи към радикално масово уволнение на журналисти. Предишните собственици, немската издатеслка група „ВАЦ”, са въвели конкретни европейски правила на социална логика, които са в полза на служителите.
Някои от мненията на работещите в тази фирма са определено негативни и очевидно на служители без всякаква мотивация, но притиснати от кризата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *