Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шокова кастрация за уличните песове !

Бездомно куче

Кастриране е решението!

Най-адекватното решение за проблема с бездомните кучетата е шокова кастрация. Това обяви омбудсманът на България – Константин Пенчев.

Всяка година, песовете се увеличават с около 120 000, като предимно това са изхвърлени домашни любимци и техните многобройни поколения. Кучетата се множат, хапят хора, разнасят болести, бълхи и т.н, а никой не прави нищо за проблема. Вземе ли се някакво решение пък се появяват разни природозащитници или европейски изисквания и пак нищо не се прави. Проблемът не е регионален, а се отнася за цяла България и не трябва да се търси отговорност от кметове, а от държавата. Константин Пенчев, предлага шоковата кастрация, защото това е най-ефикасният начин за момента. Ако една куче, бъде убито или прибрано в приют, на негово място се появява друго, за да запази територията и йерархията. Решението е да се хване кучето, да се кастрира, обезпаразити, маркира и да се върне на същото място. Така лека-полека популацията им ще намалее до минимум, а дори може и да изчезнат.

Помияри

С приюти само се въртят далавери

Нашите румънски съседи, направиха приют за кучета на стойност 1,5 млн. което е абсолютна лудост. Вместо да се помисли за бездомните и социално слабите хора, се пръскат милиони на вятъра за наглите помияри. С приюти, милиони и далавери нищо няма да се постигне, нужно е твърдо и единодушно решение, за този така нашумял и болезнен проблем.

На някои места хората грабнаха пушките, за да решат проблема с бездомните кучета. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Шокова кастрация за уличните песове !

  1. Брамбалей Отговор

    29.05.2012 в 11:55

    Прав е омбудсманът на България – Константин Пенчев да се кастрират всички и кучета и природозащитници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *