Шокиращо! Тълпи руснаци се преселват в България

0

Бум на продажбата на недвижими имоти на чужди граждани е регистриран тази година по морето, казаха от браншовата камара. Въпреки кризата, руснаци купуват апартаменти като топъл хляб във Варна и Бургас.

Те са заявили намерения да живеят в страната ни за постоянно и ще искат двойно гражданство. Най-много се харчело новото строителство на кооперации, а най-малко панелките. Новодомците наемали и дизайнери да обзаведат жилищата им, внасяли си от Русия някои специфични предмети и повечето от тях живеели луксозно. Някои даже завъртели бизнес със здравословно хранене и окултизъм. И в двата града са открити и руски магазини за хранителни стоки, където могат да се намерят всякакви деликатеси, но най-странни за нашенците били варивата. Освен в големите морски градове, руснаците имали апетит и към къщички в околностите им, но пак край морето. Луксозни жилища в комплекси затворен тъп пък си купували най-богатите. Там също идвали дизайнери и предлагали каталози с мебели.

Руснаците били прецизни и капризни клиенти, обясниха от дизайнерска къща. Но пък не се пазарели и плащали колкото им поискат. Малък процент се насочвал към запазени селски къщи и отивал да живее в глухата провинция, като преди това си осигурявал всички удобства и техника. Заради руската инвазия цените на жилищата по морето леко скочиха, твърдят бркери. Далеч по-малко, но сигурна бройка всяка година са британските новодомци. Те избират малки села, или се хвърлят на скъпи имоти по морските и зимните курорти. И двата вида преселници единодушно твърдят, че го правят заради климата и им е писнало от дъжд, мъгла, сняг и студ.

 
Някои руснаци загубиха апартаментите си в България, още преди да се настанят в него. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *