Шок! В Созопол погребали вампир!

2

Шокиращото разкритие е направено в петък, докато археолозите копаели край манастира „Свети Николай Чудотворец“. Пръв необичайната сцена видял шефът на местния музей Димитър Недев.

На място се появил и Божидар Димитров, който потвърдил, че наистина става дума за вампир. Погребаният бил намерен в некропола в кол, прободен в гърдите. Древните правели това при хор, които веднъж вече са възкръсвали и са нанасяли много вреди на живите. За по-сигурно на второто им погребение те им забивали метален кол и вярвали, че повече няма да оживеят и да правят злини.

Нашият Дракула най-вероятно е бил с титлата на румънския си колега, тъй като бил погребан до абисидата на църквата, където са гробовете на знатните граждани. Историци гадаят, че се е отнасял към слугите и робите си ужасно, а в историята сигурно има намесена и девойка. Според местни легенди от скалите се хвърлило младо обезчестено момиче, но по-късно фолклорът се премесил и жертвата била на турски бей. Созополският вампир ще бъде атракция това лято, смятат от музея. В момента се прави пълно претърсване и изследване на всичко около гроба, след което той ще бъде консервиран и достъпен за туристи. Местните са потресени от находката, но и радостни, че още една атракция ще привлича хората с много пари в градчето им.

 
Истински вампир или откачалка? ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *