ШОК! Уличен в престъпления полицай получи 30 бона обезщетение

2
Орлин Тодоров

Поредният знаков случай Made in Bulgaria лъсна на бял свят тези дни. Отстранен за престъпления полицейски шеф получи 20 заплати обезщетение от държавата, или около тридесет хиляди лева. Недоумение събужда фактът, че бившият служител не е уволнен дисциплинарно както предвижда закона в такива случаи, а е разтрогнал трудовия си договор с МВР по взаимно съгласие.

Става въпрос за закопчаното преди около година топ ченге от Велико Търново – Орлин Тодоров, който беше освободен от поста началник на регионалното звено на БОП, след като бе уличен в престъпления. Разследването срещу началника на антитерористите продължи около 12 месеца месеца, но преди три седмици Тодоров беше пуснат под домашен арест. Практически той е получил парите при излизането си от килията.

Полицаи в действие

Наблюдаващият прокурор по случая Валентин Вълков отказа коментар с мотивите, че делото е засекретено и няма право да разкрива каквото и да било. Началникът на Областната дирекция във Велико Търново – Живко Коцев признава, че слухът е достигнал и до него, но няма на представа дали твърдението е вярно. Той също нямал право да коментира решенията на главната дирекция на БОП в София.

Бившият началник на баретите в старата столица ще бъде изправен пред съда в най –  скоро време, допълват запознати. Той ще бъде обвинен за престъпление по служба и в разгласяване на държавна тайна. Подробностите обаче са засекретени и от прокуратурата не издават повече информация.

Докато беше на ръководния пост, Орлин Тодоров проведе над 15 зрелищни акции, сред които арестът на четиримата лекари от Горна Оряховица, които бяха натикали живо бебе във фризера. Тогава стана ясно, че антимафиотите са подслушвали телефоните на кмета Йордан Михтиев и шефа на болницата д-р Миролюб Кожухаров, но във връзка с друга разработка.  Работата по случая била прекратена принудително, защото произшествието с бебетата вдигнало много шум.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *